iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 09 Μαΐου 2024

Ασημένιο μετάλλιο
η εθνική ομάδα
πόλο στο Τόκιο!


Η σπουδαία πορεία της Εθνικής πόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου.

Το όνειρο του χρυσού δεν έγινε πραγματικότητα για τον Θοδωρή Βλάχο και τους παίκτες του, οι οποίοι όμως πραγματοποίησαν μια ονειρεμένη πορεία στο ολυμπιακό τουρνουά με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου, της καλύτερης θέσης που έχει καταλάβει ποτέ η Εθνική πόλο έπειτα από 16 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ελλάδα ηττήθηκε 13-10 στον τελικό από την εκπληκτική Σερβία που διατήρησε στο Τόκιο τον τίτλο που είχε κατακτήσει και στο Ρίο το 2016.

Τη σπουδαία επιτυχία της Εθνικής πόλο ανδρών τόνισε ο Γιάννης Φουντούλης.

«Δεν περίμενα οι συμπαίκτες μου να είναι τόσο απογοητευμένοι με το ασημένιο μετάλλιο. Μου κάνει εντύπωση. Αυτό δείχνει τι χαρακτήρες είναι, πόσο γεννημένοι νικητές. Προσπάθησα να τους πω ότι αυτό που έχουμε κάνει είναι τεράστιο, μόνο χαμόγελα», ανέφερε αρχικά ο αρχηγός της Εθνικής και πρόσθεσε: «Χάσαμε έναν τελικό Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά δεν συμβαίνει κάθε μέρα. Δεν έχει συμβεί ποτέ. Το αργυρό μετάλλιο είναι κάτι σπουδαίο».