iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

''Ξεψυχά'' η Εύβοια
Δια θαλάσσης σώζονται
πλέον οι άνθρωποι


Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στη βόρεια Εύβοια, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν πως οι φλόγες καίνε σπίτια στο Πευκί.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, οι φλόγες έχουν ήδη μπει στο χωριό και καίγονται τα πρώτα σπίτια. Στο σημείο εκτός από τους πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά και κάτοικοι που βοηθούν στην επιχείρηση κατάσβεσης.
Οι εικόνες που μεταδίδει η τηλεόραση του Open δείχνει τις φλόγες να έχουν φτάσει στα σπίτια στο Πευκί Ευβοίας.

Οι κάτοικοι του χωριού επιβιβάζονται σε φέρι μποτ προκειμένου να μεταβούν σε ασφαλές σημείο, καθώς η φωτιά φαίνεται πως πλέον απειλεί την περιοχή.
Πολίτες αναμένουν στην παραλία, με λιγοστά υπάρχοντα, για να δουν την πορεία της φωτιάς και αναλόγως να αποφασίσουν αν θα επιβιβαστούν στο φέρι μποτ «Αιδηψός» προκειμένου να μεταβούν σε ασφαλέστερο σημείο.
Ένα τεράστιο μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται αυτή την ώρα στη Γαλατσώνα και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το χωριό, ενώ το δεύτερο είναι σε πορεία που οδηγεί στο Αρτεμίσιο, το Πευκί και τη θάλασσα.
Στην άλλη πλευρά του νησιού, η φωτιά κινείται κατευθείαν προς τους Καματριάδες και τους Γαλατσάδες -και αν περάσει από αυτά τα δύο κομβικά σημεία, πλέον θα βρεθεί πάνω από την Αιδηψό.
Τις παραλίες τις βορειοανατολικής Εύβοιας ελέγχουν διαρκώς για τυχόν εγκλωβισμένους, σκάφη του Λιμενικού Σώματος με τη συνδρομή σκαφών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, πριν από λίγο απεγκλωβίστηκαν 23 άτομα από διάφορες παραλίες τα οποία μεταφέρθηκαν στο Πευκί Ευβοίας.