iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

Ο ''Αρκτούρος'' φροντίζει
το πρώτο τσακάλι για
επανένταξη στη φύση


Η δουλειά που κάνει ο Αρκτούρος ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ – ARCTUROS | Facebook είναι τεράστια και φυσικά πολύ δύσκολη. Αυτό το γνωρίζουμε οι περισσότεροι.
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1992 για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος, με δράσεις έρευνας πεδίου, επιστημονικής μελέτης, ευαισθητοποίησης κοινού, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και εθελοντισμού για την προστασία της άγριας ζωής, την ενίσχυση της βιοποικιλότητας και της αειφορίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Με στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση των Προστατευόμενων Περιοχών και την παροχή ειδικής τεχνογνωσίας για τις επεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ υλοποιεί εθνικά και διασυνοριακά προγράμματα για την προστασία των ορεινών οικοσυστημάτων με έμφαση στα μεγάλα θηλαστικά.
Η μικρή Λίνα, είναι ένα ντροπαλό τσακάλι. Πρόκειται για το πρώτο τσακάλι που φροντίζει ο Αρκτούρος με σκοπό την επανένταξη στη φύση. Βρέθηκε από ιδιώτη σε ηλικία 30-40 ημερών κοντά στη λίμνη Κερκίνη στον οικισμό Καλά Δένδρα Σερρών. Ήταν καλά στην υγεία της, τρεφόταν μόνη της και ήταν αρκετά ντροπαλή. Ο άνθρωπος αυτός την παρέδωσε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών που ενημέρωσε άμεσα τον Αρκτούρο.
Σήμερα μοιράζεται τον ίδιο χώρο με τον Σκαρ και τον Σίμπα, δύο λυκάκια. Παραμένει ντροπαλή και κρύβεται αποφεύγοντας τους φροντιστές της.
Μπορείτε να υποστηρίξετε τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ υιοθετώντας συμβολικά τη Λίνα https://www.arcturos.gr/adoption/lina/ ή κάνοντας μια δωρεά https://www.arcturos.gr/gr/summeteho/donation