iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 08 Μαΐου 2024

Αναχωρεί την Τρίτη για
Τόκιο η εθνική
Παραολυμπιακή ομάδα


Αναχωρεί την Τρίτη για τους παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο η εθνική ομάδα, η οποία θα λάβει μέρος σε 11 αθλήματα από τις 24 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου.

Μετά από ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, ο Αθανάσιος Κωνσταντινίδης και η Άννα Ντέντα θα είναι οι σημαιοφόροι της Παραολυμπιακής ομάδας.

Όπως έγινε και στην περίπτωση της Ολυμπιακής ομάδας, έτσι και τώρα οι αθλητές που θα κρατήσουν την ελληνική σημαία θα είναι δύο, ένας άνδρας και μία γυναίκα, στο πλαίσιο της ισότητας των φύλων.

Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016, ο Αθανάσιος Κωνσταντινίδης κατέκτησε δύο μετάλλια, στην σφαιροβολία F32 ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, ενώ μετά από σπουδαία εμφάνιση στην ρίψη κορίνας επίσης στην κατηγορία F32 πήρε και δεύτερο μετάλλιο, αυτήν τη φορά ασημένιο.

Από την πλευρά της η Άννα Ντέντα, στην ίδια διοργάνωση πήρε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο άθλημα του Μπότσια στα ζευγάρια κατηγορία BC3.

Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή «...οι δύο αθλητές έχουν δοξάσει τη χώρα μας όλα τα χρόνια της αθλητικής τους καριέρας και έχουν φέρει πάρα πολλές επιτυχίες στην Ελλάδα. Η απόφαση, για τους σημαιοφόρους της ελληνικής αποστολής, πάρθηκε ομόφωνα λαμβάνοντας υπόψιν τόσο τις επιτυχίες του παρελθόντος, όσο και το ήθος των δύο αθλητών».

Τους Έλληνες αθλητές  θα αποχαιρετήσει και θα ευχηθεί επιτυχία και ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς.