iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Η φωτιά απειλεί
τα Βίλια Πέρασε
το όρος Πατέρας


Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στα Βίλια καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει στα 2 χλμ από το χωριό.

Ο αντιπεφερειάρχης Αττικής Βασίλης Κόκκαλης δήλωσε στην έκτακτη ενημερωτική του ΟPEN για τις πυρκαγιές στην Αττική ότι η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη με τις φλόγες να έχουν ξεπεράσει το όρος Πατέρας. Οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες καθώς οι άνεμοι πνέουν ισχυροί και οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να φτάσουν στην περιοχή. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν εναέρια μέσα, τα οποία κάνουν αγώνα δρόμου για να περιορίσουν τη φωτιά πριν πέσει το σκοτάδι.

Εντολή εκκένωσης έχει δοθεί από το 112 στα Βίλια για τους οικισμούς Άγιο Γεώργιο και Παλαιοχώρι οι κάτοικοι των οποίων κλήθηκαν να εκκενώσουν άμεσα και να κατευθυνθούν προς την παραλία της Ψάθας. Στη συνέχεια εκκενώθηκαν οι οικισμοί Αγία Παρασκευή ή Κρύο Πηγάδι, και οι κάτοικοι πρέπει να κατευθυνθούν προς Ψάθα, Αλεποχώρι. Στη συνέχεια εντολή δόθηκε στους πολίτες που βρίσκονται στον Άγιο Γεώργιο να κατευθυνθούν προς τη Μάνδρα. Εντολή εκκένωσης δόθηκε και για το Μικρό ή Μέγα Βαθυχώρι με κατεύθυνση προς την Ψάθα.

Βελτιωμένη μοιάζει το απόγευμα της Δευτέρας η κατάσταση με την φωτιά στο μέτωπο της Κερατέας, ωστόσο σε καμία περίπτωσή δεν πρέπει να θεωρείται ελεγχόμενη. Στην περιοχή Συντερίνα οι φλόγες εξακολουθούν να απειλούν σπίτια με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουν τις κατοικίες.