iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 17 Μαΐου 2024

Εκπληκτική απάντηση
πνευμονολόγου στον
Στέφανο Τσιτσιπά


Μια απάντηση που προκαλεί αίσθηση για τους χαμηλούς τόνους και την ευπρέπειά της δίνει στον Στέφανο Τσιτσιπά μέσω του fb ο διακεκριμένος πνευμονολόγος Γιώργος Χειλάς.
Σε μια ελεύθερη κοινωνία, οι επιλογές μας θα πρέπει να συμβαδίζουν με την απόφαση μας να συμμετέχουμε αυτοβούλως στο «κοινό καλό». Ειδικά όταν είμαστε πολύ πετυχημένοι, προβεβλημένοι και πρότυπο για τους νέους. Στο κάτω κάτω της γραφής, εάν ακολουθήσουμε μια αντισυμβατική έστω και «αντικοινωνική» επιλογή, θα πρέπει να έχουμε το θάρρος να υποστηρίξουμε τη στάση μας. Ειδικά όταν έχουμε χρησιμοποιηθεί σε καμπάνιες για το «κοινό καλό». Με βάση τα παραπάνω θα πρότεινα στον αγαπημένο μου αθλητή Στέφανο Τσιτσιπά δύο πράγματα:
1. Να μην έχει άγχος για την ανέλιξη του στην κορυφή του παγκόσμιου τένις. Αυτό θα συμβεί νομοτελειακά γιατί είναι τεράστιος αθλητής που έχει δουλέψει σταθερά σοβαρά και έχει «αξιοποιήσει» το μοναδικό του ταλέντο. Η Ελλάδα είναι τυχερή που διαθέτει έναν τόσο σπουδαίο αθλητή.
2. Να μην κάνει το εμβόλιο εάν κι όποτε γίνει υποχρεωτικό. Να το κάνει μόνο εάν αισθανθεί την ανάγκη να συμμετάσχει στη συλλογική προσπάθεια. Να το κάνει μόνο εάν αισθανθεί την ανάγκη να τιμήσει τον αγώνα των υγειονομικών και την επιλογή νέων «άγνωστων» απλών ανθρώπων που επέλεξαν να βοηθήσουν στον κοινό αγώνα. Μόνο έτσι θα καταφέρει να αποκαταστήσει το τεράστιο μέγεθος του ως αθλητής αλλά και συν-άνθρωπος.
ΥΓ. Τα λέω με αγάπη και απόλυτο σεβασμό σε όσα πολλά μας έχει προσφέρει για τα οποία ακόμη μια φορά τον ευχαριστούμε από καρδιάς.