iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Θηριώδης η φωτιά
στα Βίλια
Καίει σπίτια


Νέα μεγάλη αναζωπύρωση στη φωτιά στα Βίλια θέτει σε κίνδυνο και πάλι το χωριό παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια που έγινε νωρίτερα και στο παρά πέντε σώθηκαν τα πρώτα σπίτια. 

Ο εφιάλτης από την πύρινη λαίλαπα δεν έχει τελειωμό καθώς το νότιο μέτωπο της πυρκαγιάς απειλεί τον οικισμό με τις φλόγες να έχουν φτάσει στα 200 μέτρα από το χωριό στις 6 το απόγευμα. 

Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη λόγω των συνεχών αλλαγών της φοράς που φυσούν οι άνεμοι, με τον αέρα να λειτουργεί ως σύμμαχος και άλλοτε ως εχθρός των δυνάμεων που επιχειρούν.

Παράλληλα μεγάλο πρόβλημα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς αποτελεί το γεγονός ότι η φωτιά καίει σε δύσβατη περιοχή με τις επίγειες δυνάμεις να μην μπορούν να προχωρήσουν για να επιχειρήσουν, με τα πτητικά μέσα που επιχειρούν από αέρος να είναι οι μόνες που μπορούν αυτή την ώρα να μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα στη μάχη με τις φλόγες. 

«Είναι απίστευτο το πώς αλλάζουν τα πράγματα μέσα σε λίγες ώρες», ανέφερε ο αντιπεφερειάρχης Αττικής Βασίλης Κόκκαλης στο OPEN. «Η φωτιά θα σβήσει μόνο όταν δεν έχει κάτι άλλο να κάψει», ανέφερε δραματικά ο κ. Κόκκαλης. 

Η φωτιά έχει πάρει τόσες διαστάσεις που ο ουρανός της Αττικής γέμισε καπνό και κρύφτηκε ο ήλιος.