iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Ασφυκτική ''θηλιά'' στους
ανεμβολίαστους με
τα νέα μέτρα


Στις 12 το μεσημέρι η κυβέρνηση ανακοινώνει νέα δέσμη αυστηρότερων μέτρων, με τους ανεμβολίαστους να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Στόχος σε πρώτη φάση είναι να βάλει «μπλόκο» στους ανεμβολίαστους, με απαγόρευση εισόδου σε χώρους συνάθροισης και αυστηρές προϋποθέσεις συμμετοχής στην κοινωνική και οικονομική ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανεμβολίαστοι πολίτες δεν θα μπορούν να εισέλθουν σε καφετέριες, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης και μπαρ που λειτουργούν σε εσωτερικούς χώρους με το σκεπτικό ότι είναι χώροι όπου οι παρευρισκόμενοι δεν μπορούν να μείνουν με την μάσκα. Όσον αφορά τα θέατρα και τους κινηματογράφους εξετάζεται, και θεωρείται το πιθανότερο, να επιτρέπεται η είσοδος και με τεστ 48 ωρών και απαραίτητη τη χρήση μάσκας για όλους τους παρευρισκόμενους.
Στα μέτρα προβλέπεται η υποχρέωση των εργαζομένων που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης τους τελευταίους έξι μήνες να προσκομίζουν rapid test σε εβδομαδιαία βάση, είτε εργάζονται στον ιδιωτικό είτε δημόσιο τομέα. Σε συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως οι εργαζόμενοι στην εστίαση είναι πολύ πιθανό να απαιτούνται 2 test την εβδομάδα.

Ξεχωριστή κατηγορία αποτελούν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα είναι υποχρεωμένοι να προσκομίζουν 2 μοριακά test την εβδομάδα, διαφορετικά.
Παράλληλα, η επιστροφή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους είναι κι αυτό ένα μέτρο που εξετάζεται.