iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 06 Μαΐου 2024

Ραφήνα ''Φωλιές'' Μια
ιδιαίτερη φόρμα
κεραμικής (εικόνες)


''Φωλιές. Μια δουλειά που αγάπησα πολύ και έφτιαξα στα πρώτα μου βήματα με την κεραμική'' λέει στην iselida.gr η Σοφία Σωτηροπούλου.

Την είχα κρυμμένη για πολλά χρόνια, χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Ήθελα να παρουσιαστεί ολοκληρωμένη και με τέτοιο τρόπο που να μεταφέρει την ευχαρίστηση που μου είχε δώσει κι εμένα τότε.
Ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε στην Τήνο, ένα καλοκαίρι. Εκεί και η φωτογράφισή της. Στο νησί, και στην καλύτερή του εποχή την άνοιξη με Ντινιακή φωτογράφο την Τερέζα.
Ασυναίσθητα μάλλον. Πιο συνειδητά αργότερα, ίσως να ξεκίνησε τυχαία, σε πειραματισμό με αυτή την ωοειδή φόρμα. Την μετατροπή της σε κάτι άλλο, που σιγά σιγά έγινε και πιο προσωπικό.
Η παρατήρηση του όγκου; των κενών των γεμάτων, και αυτών των κοιλοτήτων και καμπύλων που κρύβουν και με ελκύουν ιδιαιτέρως.
Το μέσα, το έξω. Αυτές οι οργανικές φόρμες, που κάποια στιγμή μου θύμισαν φωλιές πουλιών και την όλη αυτή φανταστική τελετουργία ζευγαρώματος για να προσελκύσουν και να πείσουν μια θηλυκιά.
Κάπως έτσι ένιωθα κι εγώ κατά την διάρκεια του στιλβώματος. Μέχρι που να το φτάσω; Πότε θα έχουν ευχαριστηθεί τα μάτια μου; Πότε σταματώ;
ME NERO - Keramiki
GALLERY STUDIO SEMINARS WORKSHOPS
41 FLEMINGK AVE, 190 09 RAFINA, ATTIKA, GREECE
www.menero.gr