iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Ανοίγουν τα σχολεία
χωρίς τα περυσινά
αυστηρά μέτρα


Ανοίγουν τα σχολεία τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και, όπως όλα δείχνουν, τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα είναι διαφορετικά φέτος.

Όπως διαβεβαίωσε μιλώντας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, «τα σχολεία φέτος θα λειτουργήσουν κανονικά, δεν πρόκειται να κλείσουν. Σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις από το αρμόδιο υπουργείο για τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που δεν θα είναι το ίδιο αυστηρά σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά». «Τα σχολεία δεν πρόκειται να κλείσουν», τόνισε επίσης ο υπουργός Επικρατείας.
Ο κ. Σκέρτσος αποκάλυψε, επίσης, ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει καμπάνια ενημέρωσης των γονιών για το πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός των ανήλικων μαθητών. «Οι γονείς, που έχουν παιδιά στα σχολεία και δεν τα έχουν ακόμη εμβολιάσει, να γνωρίζουν πως έχουν ακόμη τον χρόνο, το επόμενο 10ήμερο-15ήμερο να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Θα κάνουμε μία ειδική καμπάνια την επόμενη εβδομάδα, στοχευμένη στην ενημέρωση των γονιών, που έχουν παιδιά, που πηγαίνουν στο σχολείο, 12 έως 17 ετών, για να απαντήσουμε σε όλα τα εύλογα ερωτήματα σχετικά με τον εμβολιασμό των ανηλίκων και να καταλάβουν πως είναι πολύ υψηλότερος ο κίνδυνος εάν νοσήσουν σε σχέση με το εάν κάνουν το εμβόλιο», είπε ο κ. Σκέρτσος.