iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Στον αστερισμό του
ανασχηματισμού υπουργοί
και βουλευτές


Στον αστερισμό του επερχόμενου ανασχηματισμού υπουργοί και βουλευτές, καθώς πλησιάζει  η ώρα των ανακοινώσεων.

Η κυβέρνηση θέλει να επιταχύνει, καθώς αν συνεχιστεί για ημέρες η σεναριολογία ελλοχεύει ο κίνδυνος οι υπουργοί να.. κατεβάσουν μολύβια εν αναμονή των εξελίξεων.

Άλλωστε υπάρχει και ένας ακόμα παράγοντας που επισπεύδει τη λήψη των αποφάσεων για το «λίφτινγκ» στο κυβερνητικό σχήμα. Την τελευταία εβδομάδα πριν την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ( που θα γίνει στις 11 Σεπτεμβρίου) η κυβέρνηση θέλει να εστιάσει σε μια θετική ατζέντα φοροελαφρύνσεων. Επομένως δεν μπορεί να παραταθεί η σεναριολογία, καθώς υπάρχει κίνδυνος να θολώσει το «γαλάζιο» αφήγημα για την επόμενη ημέρα.

Πύκνωσαν τα σενάρια για αλλαγές ακόμα και σήμερα, ώστε να μπει τέλος στη σεναριολογία (σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει πάντως να αναβληθεί το προγραμματισμένο υπουργικό συμβούλιο). Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει οι τελικές αποφάσεις θα πάνε για το Σαββατοκύριακο, καθώς τις επόμενες ημέρες θα είναι πυκνό το πρόγραμμα του πρωθυπουργού.

Αύριο ο Κ. Μητσοτάκης  θα συμμετάσχει στην 16η Διεθνή Σύνοδο του Bled Strategic Forum στην Σλοβενία, ενώ το απόγευμα θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για να έχει έναν κύκλο επαφών με παραγωγικούς φορείς  ενόψει και της ΔΕΘ. Ένα κενό υπάρχει την Πέμπτη το πρωί, ενώ ακολουθεί ταξίδι  στη Μασσαλία όπου  την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η Διεθνής Διάσκεψη για την Βιοποικιλότητα της Μεσογείου.