iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

''Γονατίζουν'' τα νοσοκομεία
εν μέσω πανδημίας
από τις αναστολές


Το ξανασκέφτεται όπως φαίνεται η κυβέρνηση για το θέμα των αναστολών των εργαζομένων στο ΕΣΥ οι οποίοι δεν θέλουν να εμβολιασθούν ή αντιδρούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό. 

Ήδη τα πρώτα προβλήματα άρχισαν να διαφαίνονται αφού τα κενά που προκύπτουν είναι πολλά και δύσκολα μπορούν να καλυφθούν με διαδικασίες εξπρές. 

Δεν είναι τυχαίο ότι κατατίθεται τροπολογία σύμφωνα με την οποία θα γίνεται άρση της αναστολής για υγειονομικούς που εμβολιάζονται έστω με την πρώτη δόση και θα μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους. 

Εξάλλου σύντομα τα κενά λόγω των αναστολών από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, εκτιμάται ότι θα φθάσουν τα 7500 (Νοσοκομεία και Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας). Αριθμός που δύσκολα μπορεί να καλυφθεί άμεσα με τους επικουρικούς που θα προσληφθούν έστω και με διαδικασίες εξπρές.  

Στο μεταξύ όμως σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, ήδη έχουν ξεκινήσει οι εσωτερικές μετακινήσεις προσωπικού έως ότου φθάσει το επικουρικό προσωπικό που θα προσληφθεί στα νοσοκομεία. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα φαίνεται ότι μετακινείται προσωπικό που δε σχετίζεται με τον covid γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις.