iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Κλειστή η Αθήνα
την Πέμπτη για το
Ράλι ''Ακρόπολις''


Στο ρυθμό του Ράλι Ακρόπολης θα κινείται την Πέμπτη η Αθήνα, η οποία θα παραλύσει, για δέκα ώρες, καθώς για πρώτη φορά η διοργάνωση ξεκινά από την Ακρόπολη και με πρώτη «ειδική διαδρομή» στην πλατεία Συντάγματος.

 

Την Πέμπτη λοιπόν θα απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο κέντρο από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 21.00 το βράδυ, ενώ από την Τροχαία θα γίνονται εκτροπές για να διευκολύνεται η κίνηση.

Η πρώτη εικόνα είναι ότι θα κλείσει η λεωφόρος Συγγρού από την οδό Καλλιρρόης, ενώ θα απαγορεύεται η κίνηση των οχημάτων σε έναν μεγάλο κύκλο γύρω από το κέντρο της πρωτεύουσας.

Σημειώνεται όμως ότι οι δύσκολες ώρες για την Αθήνα δεν θα είναι μόνο αυτές, αλλά μετά την ολοκλήρωση της «ειδικής» στο Σύνταγμα, τα περίπου 50 αγωνιστικά αυτοκίνητα που θα συμμετάσχουν στο ράλι, θα σταθμεύσουν στην κάτω πλευρά της πλατείας, μέχρι το πρωί της Παρασκευής οπότε θα αναχωρήσουν για τους Αγίους Θεοδώρους και το Λουτράκι. Στο χώρο στάθμευσης θα μπορούν να τα επισκέπτονται οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού για να τα θαυμάσουν, κάτι που θα γίνεται με έλεγχο από την αστυνομία.

Για πρόληψη οποιουσδήποτε απροόπτου και την εφαρμογή των μέτρων θα διατεθούν πάνω από 1.000 αστυνομικοί, ενώ ομάδες της Ασφάλειας θα βρίσκονται παντού, τόσο για την παρακολούθηση κινήσεων από κάποιους που ενδεχομένως θα προσπαθούσαν να σαμποτάρουν την εκδήλωση όσο και για την πρόληψη κλοπών και άλλων παραβατικών πράξεων, λόγω την αναμενόμενης προσέλευσης κόσμου.