iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Τι είναι
η σχολική
ετοιμότητα;


Το κουδούνι του σχολείου σε λίγες ημέρες χτυπά ξανά. Και εκεί στο σπίτι υπάρχει ένα νηπιάκι που φέτος μεγάλωσε, ανοίγει τα φτερά του, και θα φορέσει την τσάντα του στην πλάτη και θα περάσει το κατώφλι του δημοτικού σχολείου.
Όλη η οικογένεια έχει ένα μικρό άγχος για αυτή τη μεταβατική περίοδο της ζωής του αλλά πρέπει να δείξετε ψυχραιμία και πάνω από όλα ηρεμία για το παιδί.
Τι είναι όμως η σχολική ετοιμότητα;
Η σχολική ετοιμότητα βασικά μας λέει αν ένα παιδί είναι έτοιμο και ικανό να προσαρμοστεί στις κοινωνικές και στις ακαδημαϊκές απαιτήσεις του σχολείου. Με άλλα λόγια αν έχει αναπτύξει κάποιο βαθμό ανεξαρτησίας και κοινωνικοποίησης όπως:
– Να δουλεύει και να κάνει κάτι μόνος του.
– Να ακούει και να προσέχει όταν κάποιος μιλά.
– Να μπορεί να συναναστρέφεται και να συνεργάζεται με συνομήλικα παιδιά π.χ. να παίζει μαζί τους, να περιμένει τη σειρά του.
– Να μπορεί να συμμετέχει σε δομημένα πλαίσια όπως το παιχνίδι και να παρακολουθεί την ώρα του παραμυθιού.
– Να έχει την ικανότητα να μένει μόνο του μακριά από τους γονείς . Θέματα αποχωρισμού, αν δηλαδή ο αποχωρισμός του προκαλεί άγχος, μπορούν να παρεμποδίσουν τη λειτουργία του παιδιού στο σχολικό περιβάλλον και στην τάξη.
Διάβασε τη συνέχεια του νέου μας #blogpost στο www.laflab.gr
Σε περιμένουμε στο κέντρο μελέτης μας να ξεκινήσουμε μαζί τη νέα σχολική χρονιά κάνοντας μια σωστή αρχή με το διάβασμα του σχολείου.
26ο χλμ Λεωφόρου Μαραθώνος
(ΡΕΥΜΑ ΠΡΟΣ Ν. ΜΑΚΡΗ)