iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 19 Μαΐου 2024

Παραλία ''Φίλιππας''
''Πόλεμος'' Ραφήνας
Αρτέμιδας με αυτοκόλλητα


Σε διαφιλονικούμενη περιοχή μετατράπηκε αυτό το καλοκαίρι η πανέμορφη παραλία ''Φίλιππας'' στα σύνορα των δήμων Ραφήνας Πικερμίου και Σπάτων Αρτέμιδας.- το γράφουμε όσο πιο προσεκτικά δημοσιογραφικά μπορούμε γιατί η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr δέχεται υβριστικά μηνύματα από αγνώστους ή ορισμένους με ονοματεπώνυμο που όμως δεν γνωρίζουμε αν είναι αληθινό, με αφορμή προηγούμενο ρεπορτάζ για την παραλία. 

Λες και έχουμε συμφέροντα στην παραλία ή εποφθαλμιούμε κάποιο...κομμάτι της.

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον λοιπόν με ρεπορτάζ εδώ και ημέρες, όσο μπορούμε να παρακολουθήσουμε βέβαια αυτό το ''κουβάρι'' των εξελίξεων.

Ας μείνουμε στην εικόνα που είναι πραγματικά αξιοπερίεργη και ίσως πρωτοφανής στα παγκόσμια χρονικά.

Η ΔΕΗ τον Ιούλιο (αν θυμόμαστε σωστά) ''υιοθετεί'' με το πρόγραμμα paralies όπως είναι της μόδας φέτος την παραλία ''Φίλιππας'', άλλοι την λένε και Αγίου Νικολάου'' ή ''δίπλα στα Πετρέλαια'' και τοποθετεί πινακίδες, ενώ παράλληλα έρχονται και ξύλινοι οικολογικοί κάδοι για τετραπλή ανακύκλωση χαρτιού, πλαστικού, αλουμινίου ή μεικτών απορριμμάτων. Στις πινακίδες αναγράφεται ευκρινώς η ένδειξη ''με την υποστήριξη του δήμου Ραφήνας Πικερμίου και του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας''.

Παράλληλα ο δήμος Ραφήνας Πικερμίου με την παρουσία του ίδιου του δημάρχου Βαγγέλη Μπουρνούς και του αρμόδιου αντιδημάρχου Σπύρου Πάντζα συμμετέχει σε εθελοντικούς καθαρισμούς της ακτής.

Μάλιστα ο κ. Μπουρνούς σε ανάρτηση αναφέρει:
”Η φωτογραφία από την παραλία που είναι ευρέως γνωστή “Φίλιππας” στο Μελτέμι Ραφήνας που μετά από απίστευτη ανταλλαγή εγγράφων αποδόθηκε οριστικώς την 1η Σεπτεμβρίου από την Κτηματική Υπηρεσία στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, που από το 1929 ανήκε σύμφωνα με απόφαση του Ειρηνοδικείου Κορωπίου.”

Τις τελευταίες ημέρες συμβαίνει το εξής το οποίο προκύπτει και από το φωτορεπορτάζ.

Οι ενδείξεις "με την υποστήριξη του δήμου Ραφήνας Πικερμίου και του ΟΛΡ'' καλύφθηκαν είτε με αυτοκόλλητα που αναγράφουν ''με την υποστήριξη του δήμου Σπάτων Αρτέμιδας'', είτε με λευκά αυτοκόλλητα απλώς για να μην φαίνεται η προηγούμενη ένδειξη.

Οι φωτογραφίες της iselida.gr στη διάθεση κάθε Αρχής για να λυθεί το.. ''θρίλερ''

Φυσικά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τυπικά, γεωγραφικά που ανήκει η παραλία. Δεν είμαστε το αρμόδιο υπουργείο ή υπηρεσία. Αλλά ξέρουμε σίγουρα ότι πρόκειται για μιά εκπληκτική παραλία, απίστευτου φυσικού κάλλους, που πηγαίνει κόσμος φυσικά και από τους δύο δήμους της περιοχής, τον ναυαγοσώστη τον πληρώνει ο δήμος Σπάτων Αρτέμιδας, ενώ το τελευταίο διάστημα όπως προαναφέραμε διοργάνωσε καθαρισμούς ο δήμος Ραφήνας Πικερμίου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΡΕΠΟΡΤΑΖ / 3.10 μ.μ.

Πρώτη αντίδραση στο αποκλειστικό φωτορεπορτάζ της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr για την παραλία ''Φίλππας''.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας Δέσποινα Γκικάκη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί μας, αφού είδε το δημοσιογραφικό θέμα που φέραμε στο φως της δημοσιότητας μας επισήμανε κατηγορηματικά ''ο ΟΛΡ δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την παραλία ''Φίλιππας'', καθώς η δικαιοδοσία του Οργανισμού σταματά στις Μαρίκες. Δεν γνώριζα ότι στις επιγραφές των κάδων της ΔΕΗ και του project paralies υπήρχε το λογότυπο του ΟΛΡ, το πληροφορήθηκα από το ρεπορτάζ σας''...

Μάλιστα η κ. Γκικάκη μας ενημέρωσε ότι έχει αποστείλει σχετικό έγγραφο από τις 11 Αυγούστου στον δήμαρχο Σπάτων Αρτέμιδας Δημήτρη Μάρκου, στο οποίο σημειώνει πως η παραλία ''Φίλιππας''' δεν ανήκει στη δικαιοδοσία του ΟΛΡ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 2 / 3.20 μ.μ.

Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ δημοσιεύουμε έγγραφο του δήμου Σπάτων Αρτέμιδας με το οποίο ο δήμαρχος Δημήτρης Μάρκου από τις 9 Αυγούστου ενημέρωνε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες δήμο Ραφήνας Αρτέμιδας, ΟΛΡ, κτηματική υπηρεσία και Λιμεναρχείο Ραφήνας για τις επίμαχες πινακίδες την παραλία ''Φίλιππας''.