iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 17 Μαΐου 2024

Στο εδώλιο του
δικαστηρίου ο
''ψευτογιατρός'' Kontos


Στο εδώλιο του ποινικού δικαστηρίου κατηγορούμενος γα τον… μισό Ποινικό Κώδικα κάθεται με βούλευμα που εξέδωσε το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο 47χρονος «ψευτογιατρός», αποκαλούμενος και ως… Dr Kontos, ο οποίος υπόσχονταν θεραπεία σε καρκινοπαθείς και όχι μόνο, πείθοντας τους να διακόψουν τις αγωγές που τους είχαν συστήσει οι θεράποντες ιατροί τους.

Μαζί του παραπέμπονται να δικαστούν και άλλα 16 πρόσωπα, που φέρονται ως συνεργοί του.

Υιοθετώντας πλήρως την πρόταση της εισαγγελέως Αγγελικής Κουρινιώτη, το δικαστικό συμβούλιο, έκρινε πως ο 47χρονος θα πρέπει να δικαστεί για 12 περιπτώσεις θανάτων καρκινοπαθών και για 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας.
Όσον αφορά στους συγκατηγορούμενούς του αυτοί είναι γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα. Με το βούλευμα, πάντως, που εκδόθηκε δεν παραπέμπεται σε δίκη η σύζυγος του ψευτογιατρού.

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί στον 47χρονο είναι πολλές και επισύρουν πολυετή κάθειρξη. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα, κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, οπλοκατοχή και παραβίαση του νόμου περί αρχαιοτήτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο 47χρονος χορηγούσε στα ανυποψίαστα θύματά του σκευάσματα δικής του παρασκευής έναντι χρηματικής αμοιβής, ενώ είχε καταφέρει να εξαπατήσει ακόμα και τους γιατρούς κλινικών και διαγνωστικών κέντρων παριστάνοντας τον διακεκριμένο επιστήμονα από την Ελβετία.