iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Aλέξης Τσίπρας από
την Κρήτη: Μη γίνουν
πρόσφυγες στον τόπο τους


Σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου συμμετείχε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, ολοκληρώνοντας την επίσκεψη που πραγματοποίησε σε πληγείσες περιοχές των δήμων Μινώα Πεδιάδος και Αρχανών-Αστερουσίων.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι το κρίσιμο ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι η αποκατάσταση των ζημιών, εντός ενός οικιστικού σχεδίου για την ανακατασκευή και ανοικοδόμηση.

«Νομίζω ότι εκεί πρέπει να πέσει το βάρος της αυτοδιοίκησης. Να γίνει σωστά και συντονισμένα η προσπάθεια σε συνεργασία και με τους κατοίκους, ώστε να δούμε αυτή τη μεγάλη τραγωδία και ως ευκαιρία να αφήσουμε κάτι καλύτερο σε αυτόν τον τόπο, σε συνδυασμό με την προσπάθεια να υπάρξει ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα κρατήσει τους ανθρώπους στον τόπο τους» ανέφερε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι ως αντιπολίτευση οφείλουμε να επισημαίνουμε τις ευθύνες της Κυβέρνησης και να μην αφήσουμε τους ανθρώπους στην τύχη τους.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να δοθούν έγκαιρα οι αποζημιώσεις «με δικαιοσύνη και κατά προτεραιότητα με βάση τις ανάγκες», εξηγώντας ότι είναι απόλυτα δικαιολογημένη η αγωνία των πολιτών.

«Η αγωνία αφορά το μέλλον του τόπου, να μην ερημώσουν τα χωριά και να μη γίνουν οι άνθρωποι πρόσφυγες στον τόπο τους. Εκεί πρέπει να εστιάσουμε τις προσπάθειες» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.