iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

Έσωσε ανθρώπινες
ζωές ο
δήμαρχος Ιθάκης!


Αυτοψία στις ζημιές που έχει υποστεί το νησί της Ιθάκης εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μπάλος» πραγματοποίησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο του νησιού με συμμετοχή του δημάρχου του νησιού, Διονύσιου Στανίτσα, τη στάση του οποίου εξήρε ο υπουργός. Ο κ. Στυλιανίδης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις προληπτικές ενέργειες και δράσεις που έκανε η τοπική αυτοδιοίκηση και στην απόφασή τους να σπάσουν ορισμένα τοιχία στο λιμάνι που εμπόδιζαν το νερό να βγει προς τη θάλασσα. «Έχει σημασία και δείχνει ξεκάθαρα ότι η πρόληψη είναι το παν, είναι η καλύτερη θεραπεία. Υπό την ηγεσία του δημάρχου και του δημοτικού Συμβουλίου πάρθηκε μία πολύ σημαντική απόφαση. Τη στιγμή της κρίσης αποφάσισαν να σπάσουν ορισμένα τοιχία στο λιμάνι που εμπόδιζαν το νερό να βγει προς τη θάλασσα. Διαφορετικά θα είχαμε νεκρούς. Αυτό σημαίνει προληπτική στάση στο σωστό χρόνο», υπογράμμισε ο κ. Στυλιανίδης, ενώ στη συνέχεια συνεχάρη τον δήμαρχο και όλη την ηγεσία του νησιού, που πήραν, όπως είπε, «αυτή τη σημαντική απόφαση τη στιγμή που έπρεπε». «Τον ευχαριστούμε όλοι γιατί σώθηκαν ζωές», σημείωσε.

 



«Αυτό κάναμε και στην Αθήνα. Αν διαβάσετε σήμερα άρθρα καθηγητών για την επικινδυνότητα του φαινομένου είναι προφανές ότι πήραμε τη σωστή απόφαση να κλείσουμε τον Κηφισό για όλο το βράδυ. Γιατί αυτές ήταν οι προβλέψεις που είχαμε. Μοναδικός μας γνώμονας για κάθε απόφαση είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Και αυτό κάναμε και στην Ιθάκη και στην Αθήνα και στη Χαλκιδική και στην Κρήτη», υπογράμμισε ο υπουργός.

Τέλος, ευχαρίστησε και συνεχάρη «τους ήρωες των σωμάτων ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, όλους εκείνους που εκείνη τη δύσκολη στιγμή έδρασαν αποτελεσματικά και έσωσαν ζωές, τους αφανείς ήρωες σε όλη την Ελλάδα». «Το Πυροσβεστικό Σώμα με την ΕΜΑΚ, οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα αξίζουν της αναγνώρισης και της ευγνωμοσύνης μας», κατέληξε ο κ. Στυλιανίδης.