iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 19 Μαΐου 2024

Στυλιανίδης: Υπήρχε φόβος
για 300 νεκρούς στην
Αθήνα με τον ''Μπάλο''


Σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις σχετικά με τις εκτιμήσεις που είχαν γίνει αναφορικά με την κακοκαιρία «Μπάλος» και τις επιπτώσεις που θα είχε τόσο στις υποδομές αλλά και στους πολίτες προχώρησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Όπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα του Κρατικού Ραδιοφώνου, από τους επιστήμονες είχαν γίνει εκτιμήσεις ακόμη και για 300 νεκρούς στην Αθήνα την περασμένη Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021, εάν επιβεβαιωνόταν οι μετεωρολογικές προβλέψεις για την ένταση της κακοκαιρίας. Στην αποφυγή αυτής της εξέλιξης συνέβαλε η απόφαση να απαγορευτεί η κυκλοφορία στον Κηφισό και το κλείσιμο των σχολείων.

«Οι επιστήμονες μας είπαν ότι θα φτάναμε τα 220-230 χιλιοστά ύψος βροχής και ο Κηφισός δεν θα άντεχε, για αυτό πήραμε την απόφαση να απαγορευτεί η κυκλοφορία. Μας επικρίνουν ότι ήταν υπερβολική η αντίδραση. Σίγουρα δεν θα κλείνουμε την πόλη για “ψύλλου πήδημα”, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να αποφύγουμε το μεγάλο κακό. Κανείς δεν θα ήθελε να είναι μέρος μιας τέτοιας απόφασης, ακόμη και αν αυτό έχει πολιτικό κόστος», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα δεν έχει τις υποδομές να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από τα έντονα φαινόμενα, αλλά – όπως είπε – η ίδρυση του συγκεκριμένου υπουργείου είναι μια ένδειξη πολιτικής βούλησης.