iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 07 Μαΐου 2024

Εγκαίνια του προγράμματος
''Πρωτοβουλία'' της Ιεράς
Αρχιεπισκοπής Αθηνών


Έγιναν τα εγκαίνια του προγράμματος «Πρωτοβουλία» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Το πρόγραμμα αποτελεί μια συνεργασία της εκκλησίας και των φορέων της πολιτείας με σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.
''Η εκκλησία μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή στερεοτυπικών αντιλήψεων και νοοτροπιών και να συμβάλει στην πραγματική και ουσιαστική ισότητα των φύλων'' επισημαίνει η Βάσω Κόλλια.
Και συμπληρώνει
Αξίζει να αναφερθεί ότι η Αγία Γραφή αναφέρεται στον ενιαίο άνθρωπο. Η αναφορά στα φύλα, στον άνδρα και στην γυναίκα, είναι επεξηγηματική. Την ίδια κατεύθυνση ακολουθούν και οι Πατέρες της Εκκλησίας. Ενδεικτικά ο Αγ. Γρηγόριος Νύσσης γράφει: «Αρσενικό και θηλυκό τους δημιούργησε. Και η γυναίκα είναι δημιουργημένη κατ’ εικόνα Θεού όπως και ο άνδρας. Με τον ίδιο τρόπο τιμώνται και οι δυο φύσεις (τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα) είναι ίσες οι αρετές, ίσα τα έπαθλα, η αυτή καταδίκη…Επειδή, λοιπόν, τιμάται με τον ίδιο τρόπο η κατά Θεόν εικόνα, ας τιμάται και η αρετή με τον ίδιο τρόπο. Ας είναι κοινή και για τους δυο η παρουσίαση των αγαθών έργων. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για εκείνον που θέλει να προφασίζεται σωματική αδυναμία. Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου»
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σχόλιο
 
 
Κοινοποίηση