iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Διαδικτυακός ''πόλεμος''
Μπουρνούς - Φαφούτη
για το λιμάνι


Διαδικτυακός ''πόλεμος'' ξέσπασε μεταξύ του δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δαμιανού Φαφούτη με αφορμή το 12ο αναπτυξιακό συνέδριο.

Ο κ. Μπουρνούς υπογραμμίζει σε ανάρτηση στο προφίλ του στο fb

Ο μόνιμος απών από τις αποφάσεις για το μέλλον του τόπου μας. Ο μόνιμος απών ο κ. Φαφούτης από τα πραγματικά προβλήματα και τις λύσεις τους για τον τόπο μας, δραστηριοποιείται μόνο στο προνομιακό πεδίο του fb για να συνεχίσει τη λασπολογία του για τη δημοτική αρχή. Τον πληροφορούμε - για να μάθει και κάτι από αυτή τη διαδικασία- ότι οι αποφάσεις για τα πλοία των λιμανιών λαμβάνονται από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, όπου παρευρεθήκαμε και καταθέσαμε απόψεις με τον Εμπορικό μας Σύλλογο. Αυτός βέβαια Ήταν απών. Επίσης εμείς ως δημοτική αρχή παρευρεθήκαμε και τοποθετηθήκαμε για τα ζητήματα του τόπου μας στο Συνέδριο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στο Λαύριο. Ο ίδιος βέβαια ήταν πάλι απών. Δια στόματος πρωθυπουργού και αρμοδίων Υπουργών ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου αποτέλεσε το highlight των εξαγγελιών κερδίσαμε τα πανελλήνια βλέμματα για τη μερική παραχώρηση της Χερσαίας Ζώνης, τους συγκοινωνιακούς κόμβους, την επέκταση της Αττικής Οδού, τον Προαστιακό, τη διαπλάτυνση της Λ. Φλέμινγκ και την επίλυση του Αποχετευτικού. Εμείς είμαστε πάντα εκεί όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις και παλεύουμε για τον τόπο μας. Εσείς κ. Φαφούτη είσαστε και προβλέπω ότι θα μείνετε μονίμως στη θέση που σας κατέταξαν οι πολίτες, στα έδρανα της αντιπολίτευσης, για τον μικροπολιτικό τρόπο που αντιμετωπίζετε τα ζητήματα του τόπου μας.

Είχε προηγηθεί η ανάρτηση του Δαμιανού Φαφούτη.

Στο Λαύριο στα πλαίσια του 12ου περιφερειακού συνεδρίου για την κοινωνική ανασυγκρότηση, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η επέκταση της Αττικής οδού στη Ραφήνα, καθώς και η επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου μέχρι το λιμάνι. Μακάρι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των έργων αυτών να προχωρήσει γρήγορα για την αναβάθμιση του Δήμου μας και της καθημερινότητας μας. Πρέπει όμως ο σχεδιασμός τους να γίνει με σεβασμό στους κατοίκους και το περιβάλλον και ο προαστιακός σιδηρόδρομος να είναι υπογειοποιημένος από την έναρξη του κυρίως οικιστικού ιστού (Διασταύρωση) έως το λιμάνι. Οπωσδήποτε θα πρέπει να υπάρχουν σταθμοί στη διασταύρωση & στην Δημοκρατίας (κάθετη) στη λεωφ. Φλέμινγκ προκειμένου να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι. Το δημοτικό συμβούλιο με τις παρεμβάσεις του πρέπει να διασφαλίσει ότι τα σπουδαία αυτά έργα θα υλοποιηθούν με γνώμονα το συμφέρον των κατοίκων και όχι μόνο των εργολάβων και των ταξιδιωτών που χρησιμοποιούν το λιμάνι.