iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Θρίλερ στην Αττική
με άταφους νεκρούς
''Έπεσε'' το ληξιαρχείο


Τεράστιο πρόβλημα για δεκάδες οικογένειες θανόντων εξαιτίας του συστήματος δήλωσης θανάτου το οποίο «έπεσε» από το πρωί και για περίπου πέντε ώρες με αποτέλεσμα να μη μπορούν να γίνουν προγραμματισμένες κηδείες από όλη την Αττική.

Το ηλεκτρονικό σύστημα που υπάρχει στο ληξιαρχείο πολλών περιοχών της Αττικής, αλλά και σε διάφορες πόλεις της επαρχίας «έπεσε» με αποτέλεσμα, να ταλαιπωρηθούν οικογένειες που είχαν προγραμματίσει να κηδέψουν οικεία πρόσωπά τους, αλλά φθάνοντας στο κοιμητήριο δεν μπορούσε να γίνει η διαδικασία. 

Δήλωση του προέδρου των Γραφείων Τελετών Θ. Επισκοπόπουλου

«Σήμερα έσκασε μια ''βόμβα'' στο λεκανοπέδιο. Ο θάνατος πρώτης ταφής δηλώνεται σε κάποιο ληξιαρχείο. Το ληξιαρχείο πρέπει να είναι είτε στον τόπο του θανάτου είτε στον τόπο του ενταφιασμού. Εγώ είχα ένα περιστατικό με μια γυναίκα που είχε πεθάνει στη Βάρη και ο ενταφιασμός θα γινόταν στο πρώτο νεκροταφείο Αθηνών. Στο ληξιαρχείο της Αθήνας έπεσε το σύστημα το οποίο τους δίνει τη δυνατότητα να δηλώνουν το θάνατο, γιατί δεν γίνεται πλέον χειρόγραφα όπως παλιά αλλά ηλεκτρονικά. Αυτό το σύστημα έπεσε με αποτέλεσμα τα ληξιαρχεία κάποια από ευαισθησία, ευελιξία από ανθρωπιά έδωσαν μια χειρόγραφη βεβαίωση προς το κοιμητήριο για να γίνει ο ενταφιασμός, ενώ άλλα ληξιαρχεία δεν το έκαναν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μέγα θέμα».

ΠΗΓΗ protothema.gr