iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

''Αποκεφαλίστηκε'' η
ηγεσία της
Άμεσης Δράσης


Σαρωτικές αλλαγές και αναβάθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος μετά το περιστατικό με την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 20χρονου Ρομά από αστυνομικά πυρά δήλωσε πως η κοινή γνώμη ασφαλώς είναι προβληματισμένη με όσα διαδραματίστηκαν, «με εντολές που δόθηκαν για λήξη της καταδίωξης, με αλλεπάλληλες διαρροές εσωτερικών επικοινωνιών της Άμεσης Δράσης, με την έλλειψη συντονισμού».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μετά και το πόρισμα για την συγκεκριμένη υπόθεση που έλαβε στα χέρια του σημείωσε χαρακτηριστικά πως «προχωράμε μπροστά, με ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων της Αστυνομίας με πέντε μέτρα και πρωτοβουλίες άμεσης εφαρμογής, καθώς και σε δύο δράσεις θεσμικού χαρακτήρα. Με στόχο την καθοριστική βελτίωση των υπηρεσιών ασφαλείας, που προσφέρει η αστυνομία στους πολίτες».

Ανάμεσα στις αλλαγές που ανακοίνωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος είναι ο εξοπλισμός με κάμερες του συνόλου των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, της ΟΠΚΕ, των ΜΑΤ και των περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Όπως είπε αναμένεται να εξαντληθεί κάθε νομική δυνατότητα ώστε η σχετική προμήθεια από την ΕΛ.ΑΣ. να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2022.

Την ίδια ώρα όμως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε και αλλαγές στη διάταξη δυνάμεων και στην ηγεσία της Άμεσης Δράσης. Αυτό θα γίνει όπως είπε με στόχο τον καλύτερο δυνατό συντονισμό και την παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών προς την κοινωνία.