iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 19 Μαΐου 2024

Ανδρέας Λοβέρδος:
Στις 5 Δεκεμβρίου
ξαναγεννιέται το ΠΑΣΟΚ


Με σύνθημα τη φράση «Αλλαγή είναι η Αλήθεια» ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος παρουσίασε τις προτάσεις του για το μέλλον της παράταξης και της χώρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της 5ης Δεκεμβρίου.

Ο κ. Λοβέρδος πρότεινε αλλαγές στην οργανωτική οργάνωση του κόμματος, που θα καθιερώσουν διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας, ενώ εξήγγειλε το «ξήλωμα» των κομματικών μηχανισμών, με στόχο την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ εκεί που ανήκει, «στον Λαό και στα μέλη του». Μάλιστα στις προτάσεις του προτείνει την διεξαγωγή διαδικτυακών δημοψηφισμάτων, στα οποία θα τίθενται όλα τα ερωτήματα, ακόμη και ζητήματα συνεργασιών με άλλα κόμματα.

Ξεκινώντας με αναφορές στη Φώφη Γεννηματά ο θάνατος της οποίας «δονεί την παράταξη», ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι στόχος των προτάσεών του είναι η παράταξη «να έχει καθοριστικό ρόλο στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, να γίνει ο προοδευτικός πρωταγωνιστής που λείπει από την ελληνική πολιτική σκηνή».

Αναφορικά με τις συνεργασίες, ο κ. Λοβέρδος άσκησε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς λέμε όχι στον υπαρξιακό μας αντίπαλο που είναι ο λαϊκιστής ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν είναι κόμμα προοδευτικό», είπε χαρακτηριστικά. Στο ίδιο πλαίσιο χαρακτήρισε τη Δεξιά ως τον «παραδοσιακό μας ιδεολογικό αντίπαλο», με στόχο το ΠΑΣΟΚ να καταστεί δύναμη εξουσίας. «Άλλωστε κάνεις από τους έξι υποψήφιους σήμερα δεν θέτει θέμα συνεργασίας με τη ΝΔ, ενώ και η ίδια το αποκλείει», πρόσθεσε.

«Εμείς θα βάλουμε κόφτη στη λεηλασία της παράταξης και των στελεχών της τόσο από τον Τσίπρα όσο και από τον Μητσοτάκη» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος.