iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Ανατριχιάζει η σύλληψη
άγριας συμμορίας
ανηλίκων στον Κολωνό


Μια από τις πιο σκληρές συμμορίες ανηλίκων της Αθήνας με το όνομα «Kolonos Hooligans family» ευθύνεται - σύμφωνα με την Αστυνομία - για την επίθεση και τον σοβαρό τραυματισμό του 17χρονου μαθητή στις 25 Οκτωβρίου στο 1ο ΕΠΑΛ του κέντρου.

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, τρεις ανήλικοι, ένας 15χρονος Ρουμάνος, ένας 17χρονος Αλβανός και ένας 16χρονος Έλληνας κατηγορούμενοι ως μέλη συμμορίας ανηλίκων.

Ταυτοποιήθηκαν τέσσερα επιπλέον μέλη της συμμορίας. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης (συμμορίας), απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, ληστείας κατά συναυτουργία, απόπειρας πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του νόμου περί οπλών. Επιπλέον ο 15χρονος και ο 16χρονος κατηγορούνται για απείθεια.

Από την προανακριτική έρευνα προέκυψε ότι οι ανήλικοι κατηγορούμενοι, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε συμμορία με διαρκή δράση και διακριτικούς ρόλους. Είχαν συγκεκριμένη ονομασία και συγκεκριμένη δομή, στην κορυφή της οποίας, ως αρχηγικό στέλεχος και οργανωτής επιθέσεων, ήταν ο 17χρονος Αλβανός.

Ως προς τον τρόπο δράστης, η εγκληματική ομάδα δρούσε κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα, των Σεπολίων και του Κολωνού. Κάθε επίθεση είχε στόχο τόσο την αφαίρεση προσωπικών αντικειμένων των παθόντων όσο και την επίδειξη ισχύος και ανωτερότητας, είτε με την πρόκληση σωματικών βλαβών είτε με την αφαίρεση της ένδυσης.