iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Οι φοιτητές ετοιμάζουν
τη μαζικότερη πορεία
για το Πολυτεχνείο


Τη μαζικότερη πορεία των τελευταίων ετών προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία στις 17 Νοέμβρη, φιλοδοξούν -όπως λένε- να διοργανώσουν οι φοιτητές φέτος, ενώ απανωτές συσκέψεις γίνονται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με τα μέτρα, που πρέπει να παρθούν για την αποφυγή επεισοδίων.

Στόχος τόσο των πανεπιστημίων -και κυρίως του ΕΜΠ- καθώς και της κυβέρνησης είναι να περιφρουρήσουν όλα τα ΑΕΙ αλλά και να αποτρέψουν τα επεισόδια, κατά τη διάρκεια της πορείας προς την Αμερικάνικη πρεσβεία. Παρά το πρόβλημα της πανδημίας η κυβέρνηση δεν θέλει να φέρει εμπόδια στην προσέλευση των πολιτών στο ίδρυμα προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής και μέχρι στιγμής οι αποφάσεις προβλέπουν ότι το ΕΜΠ, θα μείνει ανοικτό κατά τον εορτασμό, ενώ θα συστήνεται σε όλους να διατηρούν αποστάσεις, να φορούν μάσκες και να λαμβάνουν μέτρα προστασίας.

Όπως μάλιστα δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Θεοδωρικάκος στη συνάντηση με τους πρυτάνεις «προφανώς, η πανεπιστημιακή κοινότητα και οι φοιτητές έχουν την ευθύνη της διοργάνωσης του εορτασμού.