iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 19 Μαΐου 2024

Αρχίζει σήμερα η δίκη
του 48χρονου
ψευτογιατρού


Αντιμέτωπος με τους φυσικούς του δικαστές προκειμένου να δικαστεί για σωρεία κακουργημάτων που επισύρουν πολυετείς καθείρξεις θα βρεθεί σήμερα ο 48χρονος Νίκος Κοντοστάθη - «Dr. Kontos» όπως συστηνόταν - o οποίος σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη ευθύνεται για το θάνατο 12 ασθενών – ανάμεσά τους και καρκινοπαθείς - και παράλληλα βαρύνεται και με κακουργήματα που αφορούν σε 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Η δράση του 48χρονου προκαλεί σοκ, όπως τουλάχιστον αυτή αποτυπώνεται στο πολυσέλιδο δικαστικό βούλευμα, με το οποίο παραπέμφθηκε να δικαστεί ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Η δίκη για την πολύκροτη αυτή υπόθεση αρχίζει σήμερα λίγο πριν εκπνεύσει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης του κατηγορουμένου, στις 16 Δεκεμβρίου, και εάν μέχρι τότε δεν έχει εκδοθεί η τελική ετυμηγορία του δικαστηρίου αυτός θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος.

Εκτός, όμως, από τον …Dr Kontos, που έχει που έχει «χαρτογραφηθεί» ως ψευτογιατρός, στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα καθίσουν σήμερα και 16 ακόμη πρόσωπα που εμφανίζονται ως συνεργοί του, ανάμεσά τους γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός.