iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 06 Μαΐου 2024

Aυλαία σήμερα για
τον Μαραθώνιο
της Αθήνας


Ανοίγει σήμερα η αυλαία του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, έπειτα από ένα χρόνο απουσίας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού

Στον Τύμβο Μαραθώνα στις 12:30 θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης, όπου παρουσιάζεται ένα δωρικό χοροθεατρικό δρώμενο με θέμα τη «Μάχη του Μαραθώνα». Η χορογραφία και σκηνοθεσία και έμπνευση είναι της Αρτέμιδος Ιγνατίου, την αφήγηση θα κάνει η γνωστή ηθοποιός Κατερίνα Λέχου και την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Αλέξης Κωστάλας.

Θα ακολουθήσει η λαμπαδηδρομία με τους λαμπαδηδρόμους να καλύπτουν απόσταση 5χλμ. από τον αρχαιολογικό χώρο έως την ιστορική αφετηρία της αυθεντικής διαδρομής.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας διεξάγεται την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, αλλά η μεγάλη επιστροφή του μαζικότερου αθλητικού και πολιτιστικού γεγονότος στη χώρα μας, θα γίνει μία ημέρα πριν. Σήμερα, μετά από ένα χρόνο απουσίας λόγω της πανδημίας με τον Covid-19, που οδήγησε σε ακύρωση του Μαραθωνίου Αθήνας, θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας 10χλμ.

Ο διοργανωτής ΣΕΓΑΣ με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Αττικής, τους Δήμους Αθηναίων και Μαραθώνα, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και το Μεγάλο Χορηγό την ΟΠΑΠ Α.Ε., είναι έτοιμοι και το κέντρο της Αθήνας είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους 10.000 δρομείς.

Λόγω του υγειονομικού πρωτοκόλλου οι συμμετοχές έχουν περιορισμό στα 10χλμ. τις 10.000 θέσεις. Θα γίνουν δύο αγώνες και στον πρώτο θα πάρουν μέρος 5.000 δρομείς και 5.000μ. στον δεύτερο.

Στο πλαίσιο υλοποίησης των κανόνων και του Πρωτοκόλλου διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας, δικαίωμα εγγραφής και συμμετοχής στη διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας 2021, έχουν οι δρομείς που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι και οι έχοντες πιστοποιητικό νόσησης COVID-19, έως και 15 ημέρες πριν από την παραλαβή του υλικού συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών.