iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 19 Μαΐου 2024

Ανοίγει ξανά ο
φάκελος της υπόθεσης
του Σήφη Βαλυράκη


Νέα τροπή για την υπόθεση Βαλυράκη η οποία μένει ανοικτή για έρευνα παρά την απόφαση που ανακοινώθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου από τη Δικαιοσύνη για τον τερματισμό των ερευνών καθώς ο θάνατος του πρώην υπουργού «δεν οφείλεται σε ανθρωποκτονία από πρόθεση».

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Antenna στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, αιτία για να μείνει ανοιχτός ο φάκελος, είναι οι πιέσεις που άσκησε η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη και ορισμένα νέα στοιχεία που προσκόμισε στις αρμόδιες αρχές. Έτσι, θα συνεχιστεί η δίωξη για ανθρωποκτονία και η έρευνα για τα αίτια που κόστισαν την ζωή του.

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια Βαλυράκη σε ανακοίνωσή της στις 6/10, απαριθμούσε 5 στοιχεία για τα οποία η υπόθεση θα έπρεπε να μείνει ανοιχτή.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της οικογένειας ανέφερε:

«Η δικογραφία, σχετικά με την διερεύνηση των αιτιών θανάτου του Σήφη Βαλυράκη στις 24/1/2021 στην Ερέτρια, δεν έχει τεθεί στο αρχείο, όπως λανθασμένα ευρέως διαδόθηκε, λόγω της διάταξης που εκδόθηκε από τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, ούτε και πρέπει να τεθεί.

Και αυτό γιατί από σωρεία ευρημάτων και στοιχείων της δικογραφίας προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο θάνατος του δεν οφείλεται σε ατύχημα αλλά σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.