iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 21 Μαΐου 2024

Θανάσης Λάλας: Η
Τέχνη είναι το
χρονογράφημα του κόσμου


''Η Τέχνη δεν έχει όριο! Είναι μεθυσμένη Φαντασία!'' τονίζει ο Θανάσης Λάλας, η έκθεση του οποίου ξεκίνησε στο Κολωνάκι.
Η Τέχνη είναι η κατάληψη κάθε χώρου, στο χρόνο. Η Τέχνη είναι το χρονογράφημα του κόσμου μας. η Τέχνη ειναι η απόδειξη ότι η πραγματική ζωή μας ειναι αυτό που ζούμε μαζί με αυτό που φανταζόμαστε, μαζί με αυτό που ονειρευόμαστε! Η Τέχνη ειναι η άνευ Ορίων δυνατότητα της ανθρώπινης φύσης. Για αυτό όταν βλέπουμε ένα έργο Τεχνης θαυμάζουμε τον άνθρωπο, μένουμε με το στόμα ανοιχτό μπρος στη σύλληψη μιάς ιδέας, μπρος στην ικανότητα να δημιουργούμε με τους φόβους χωρίς φόβο. Η Τέχνη ειναι πράξη ελευθερίας! Μόνο μέσω της Τεχνης μπορεί να γίνει άξιο θέασης, «η πλαστική καρέκλα του γύφτου», ένα χρηματοκιβώτιο, ένας ανεμιστήρας, τέσσερα σεσουάρ, μια λεκάνη του μπάνιου, μια χαρτοπετσέτα, ένα πιάτο, ένα ταβάνι, ένας τοίχος, ένα πορτατίφ, ένα βάζο, μια τσάντα, ένα φόρεμα, ένα μπουφάν, ένα παπούτσι, ένα οποιοδήποτε αντικείμενο… να αποκτήσει μια προστιθέμενη αξία στο μέλλον, να υπερβεί την φθορά του χρόνου, να «ζήσει» ως απόδειξη της ζωης που ζήσαμε!
 
Η έκθεση του δημοσιογράφου, συγγραφέα και εικαστικού Θανάση Λάλα στη γκαλερί Contemporary Athens στην οδό Λεβέντη 1 στο Κολωνάκι.