iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Νέα εθελούσια έξοδος
στις τέσσερις
συστημικές τράπεζες


Περαιτέρω μείωση καταστημάτων και προσωπικού αναμένεται το 2022 για τον τραπεζικό κλάδο, καθώς οι σχεδιασμοί προβλέπουν ο αριθμός εργαζομένων σε κάθε μια από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες να πέσει στα 6.000 άτομα -κάτι που το έχει ήδη πετύχει με το τελευταίο πρόγραμμα εθελούσιας η Αlpha Bank- ενώ σε ό,τι αφορά τα καταστήματα τα επιχειρησιακά σχέδια προβλέπουν 300 για το δίκτυο κάθε τράπεζας, κάτι που έχει ήδη πετύχει η Eurobank. 

Σήμερα, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν δίκτυο 1.500 καταστημάτων και απασχολούν περί τα 29.000 άτομα.

Το 2020 μέσω των προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου αποχώρησαν συνολικά περισσότεροι από 4.500 εργαζόμενοι, συμπεριλαμβανόμενων και των υπαλλήλων που μετακινήθηκαν στις θυγατρικές εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων (servicers) των τραπεζών, όπως doValue και Cepal.

Το τελευταίο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για φέτος θα είναι αυτό της Πειραιώς που ολοκληρώνεται την Τρίτη 30 Νοεμβρίου και αφορά περίπου 200 εργαζόμενους κεντρικών μονάδων που πρόκειται να αποσχιστούν και καταστημάτων της περιφέρειας. Η πληροφορίες αναφέρουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία της πρώτης ομάδας έχει ήδη συμφωνήσει και ετοιμάζεται να αποχωρήσει και η διοίκηση προσδοκά να «πιάσει» τον στόχο των 350-400 ατόμων.

ΠΗΓΗ imerisia.gr