iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 09 Μαΐου 2024

Χριστούγεννα στις
Εκκλησίες με σεκιούριτι
για έλεγχο πιστοποιητικών


Έκκληση για δεύτερη φορά στους πιστούς να τηρούν τα μέτρα, αναμένεται να κάνει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος που συνεδριάζει από σήμερα έως και την Παρασκευή.

Αρκετοί Ιεράρχες εμφανίζονται προβληματισμένοι για τις μεγάλες λειτουργίες τις ημέρες των γιορτών και για το λόγο αυτό αναμένεται να επανέλθουν με νέα εγκύκλιο που θα καλεί τους πιστούς να σπεύσουν να εμβολιαστούν και να απευθύνει σε όλους έκκληση να τηρούν τα υγειονομικά μέτρα.

Εξετάζεται η πρόσληψη υπαλλήλων σεκιούριτι για να ελέγχουν πιστοποιητικά εμβολιασμού και τα διαγνωστικά τεστ. Ηδη, το μέτρο αυτό εφαρμόστηκε χθες, στον Αγιο Ανδρέα στην Πάτρα, όπου εταιρία σεκιούριτι ανέλαβε την επίβλεψη των υγειονομικών μέτρων για το πλήθος των πιστών που πήγαν από νωρίς στην Εκκλησία ενώ λόγω των μέτρων, η είσοδος και η έξοδος επιτρεπόταν από συγκεκριμένες πόρτες.

Οι εταιρίες σεκιούριτι υιοθετήθηκαν καθώς η ΔΙΣ σε συνεδρίασή της, την περασμένη εβδομάδα δήλωσε αδυναμία για έλεγχο των πιστοποιητικών σε όσους προσέρχονται στους ιερούς ναούς, μετά τη σχετική απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση, και την Κοινή Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με την οποία οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να εισέρχονται στους ναούς με επίδειξη αρνητικού εργαστηριακού τεστ.

Επίσης, ιερείς έχουν αναλάβει τα έξοδα για τα ράπιντ τεστ για τους οικονομικά ασθενέστερους πιστούς της ενορίας τους ενώ σε πολλές περιπτώσεις βγήκαν έξω μανουάλια για να ανάψουν οι πιστοί ένα κερί.