iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Επέλαση της
κακοκαιρίας κυρίως
στα δυτικά


Ισχυρές βροχές σημειώνονται από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου.

Τα μεγαλύτερα ύψη καταγράφηκαν στα δυτικά τμήματα της χώρας με την μέγιστη βροχόπτωση έως το πρωί του Σαββάτου 11/12 να καταγράφεται στα Θεοδώριανα Άρτας (157 χιλιοστά), σύμφωνα με το meteo.gr του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Βροχές και καταιγίδες αναμένεται να επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη, ενώ υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων κυρίως για το Ιόνιο και τις παράκτιες περιοχές των δυτικών ηπειρωτικών. Επίσης σημειώνονται χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Σημειώνεται ότι μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από τα ξημερώματα του Σαββάτου στάλθηκε χθες μέσω του 112 σε κατοίκους των νησιών του Ιονίου αλλά και της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, καλώντας τους να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Παράλληλα η κυβέρνηση καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις εξής βασικές οδηγίες:

Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
Μη διασχίζετε, για κανένα λόγο, χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε σε αυτήν τη θέση. Για κανέναν λόγο.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.