iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Μαραθώνας Απάντηση
του δημάρχου για
την υδρομέτρηση


Σε δελτίο Τύπου του δήμου Μαραθώνα αναφέρεται.
''Επειδή διάφορα «παπαγαλάκια» και επίδοξοι δήμαρχοι διασπείρουν κακόβουλα, αναληθή και κακοήθη σχόλια για τα έργα που γίνονται στο Δήμο μας, για μια ακόμα φορά τους ενημερώνω, μήπως και κάποια στιγμή αντιληφθούν την πραγματικότητα και αφήσουν κατά μέρος τις παραληρηματικές δημοσιεύσεις τους:
Ο Δήμος Μαραθώνος κατέθεσε πρόταση προϋπολογισμού 5.872.268 € για χρηματοδότηση κατά 100% της προμήθειας και εγκατάστασης ψηφιακού εξοπλισμού και συστήματος ελέγχου για πάνω από 10.000 υδρόμετρα, στην πρόσκληση ΑΤ01 του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Η πρότασή μας εγκρίθηκε και είμαστε στη διαδικασία προετοιμασίας για τη δημοπράτηση. Τώρα, πώς ο κ. Χατζηγιάννης ανακάλυψε ότι δαπανάμε σχεδόν 6 εκατομμύρια και πώς θα μπορούσε να τα δώσει ο Δήμος για «δουλειά» σε δημότες…
Θα έπρεπε να γνωρίζει ποιοι κωδικοί αφορούν χρηματοδοτούμενα έργα και ότι οι ειδικευμένες επιχορηγήσεις για έργα μπορούν να δαπανηθούν μόνο για τα έργα που προορίζονται και σίγουρα όχι για να δώσουμε δουλειές στους δημότες. Οι συμβάσεις εργασίας του Δήμου χρηματοδοτούνται από άλλες πηγές, όφειλε να γνωρίζει ο επίδοξος δήμαρχος, και αν δεν το γνωρίζει θα μπορούσε να ρωτήσει!
Για το CARGO PROJECT που επίσης χρηματοδοτείται μέσω του «Αντώνης Τρίτσης» σύντομα θα έχουμε πολύ ευχάριστα νέα για να διαψευστούν ξανά τα «παπαγαλάκια» και οι «Κασσάνδρες».
Αυτή η δημοτική αρχή δεν χάνει χρηματοδοτήσεις. Αντίθετα «ανασταίνει» τα ξεχασμένα έργα! Μέσα στο 2022 ξεκινούν τα μεγάλα έργα για τον τόπο μας, όπως το δίκτυο αποχέτευσης, οι αντικαταστάσεις των αγωγών ύδρευσης, επιπλέον παιδικές χαρές κ.ά., για τα οποία θα ενημερώσουμε.
Καταλαβαίνω ότι κάποιοι αισθάνονται πικραμένοι γιατί δεν βγήκαν τα σχέδιά τους. Όμως το να πολιτεύονται τόσον καιρό λαϊκίζοντας, λασπολογώντας και δυσφημίζοντας το Δήμο, άνθρωποι που είναι αιρετοί και τους έχουν εμπιστευθεί οι συνδημότες μας να τους εκπροσωπούν, ξεφεύγει από κάθε λογική.
Όπως δεν κουραζόμαστε, σύσσωμη η δημοτική αρχή, οι συνεργάτες μου κι εγώ προσωπικά, να εργαζόμαστε προς όφελος του Δήμου και των συμπολιτών μας, δεν κουράζομαι και να απαντάω στα ψέματα και στη λάσπη που εκτοξεύουν. Να θυμούνται όμως ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.''