iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Πικέρμι Πρωτοβουλία
κοινωνικής προσφοράς
του Κώστα Ξηντάρα


Τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία και το μεγάλο πρόβλημα της οδού Κοντοράβδη στο Πικέρμι εξακολουθεί να ταλαιπωρεί εκατοντάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Μια πρώτη προσωρινή λύση, ώσπου κάποτε να έρθει η Πολιτεία να βάλει τέλος στην ταλαιπωρία με την εφαρμογή του Σχεδίου Πόλεως, έδωσε ο Κώστας Ξηντάρας.

Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Ραφήνας Πικερμίου και πάντα ενεργός πολίτης, σε συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή και τον δήμαρχο Βαγγέλη Μπουρνούς, διέθεσε αφιλοκερδώς μηχανήματα και εργατικό προσωπικό ώστε να απομακρυνθούν τα χώματα εκατέρωθεν της Κοντοράβδη κατά μήκος του προβλήματος. Εκεί που στενεύει τόσο ο δρόμος, ώστε δεν χωράνε να περάσουν δύο αυτοκίνητα, με συνέπεια να υπάρχει εκνευρισμός, ταλαιπωρία και καθυστέρηση προσέλευσης στο μάθημα κάποιες φορές.

Ο κ. Ξηντάρας επέβλεψε την επιχείρηση συγκέντρωσης και απομάκρυνσης των χωμάτων, ενώ παράλληλα συνεργεία του δήμου έκοψαν όσα κλαδιά και φυλλώματα εμπόδιζαν την απρόσκοπτη διέλευση πεζών και οδηγών προς το σχολικό συγκρότημα της Κοντοράβδη.

Επίσης όπου χρειαστεί τα συνεργεία του δήμου θα κλείσουν λακούβες με πίσσα ή θα εξομαλύνουν το οδόστρωμα.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr παρακολούθησε με φωτορεπορτάζ την επιχείρηση, ενώ ο κ. Ξηντάρας δήλωσε: ''αφορμή γι αυτή την πρωτοβουλία ήταν και η προσωπική ταλαιπωρία κάθε ημέρα με τα παιδιά μου, ενώ γινόμουν αποδέκτης δεκάδων παραπόνων κάθε ημέρα από συμπολίτες που είχαν φτάσει σε απόγνωση. Δεν είναι κάτι σπουδαίο, απλώς μια μικρή προσπάθεια διευκόλυνσης που σκέφτηκα και υλοποίησα''.