iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 06 Μαΐου 2024

Τρία ερωτήματα
για το θανατηφόρο τροχαίο
με το super car


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για το τροχαίο με τη Ferrari, κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ο Τζώρτζης Μονογυιός.

Οι αστυνομικές Αρχές δεν έχουν εκδώσει ακόμα το πόρισμα για τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος και αναμένουν τη βελτίωση της υγείας της συζύγου του θύματος προκειμένου να καταθέσει. Η Αθηνά Κοντοπάνου νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένη αλλά έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Η κατάθεσή της θεωρείται κομβική από τις Αρχές καθώς αναμένεται να ρίξει «φως» στα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος.
Αστυνομικές πηγές επισημαίνουν ότι τα τρία κύρια ερωτήματα για το τροχαίο δυστύχημα είναι:

Με τι ταχύτητα έτρεχε;
Ενεπλάκη άλλο αυτοκίνητο;
Γιατί πήρε γρήγορα φωτιά το αμάξι;
Οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι το δυστύχημα σημειώθηκε σε ένα σημείο όπου γενικά τα οχήματα αναπτύσσουν ταχύτητα και, όπως δείχνουν τα πρώτα δεδομένα, ο Τζώρτζης Μονογυιός έτρεχε, αλλά «όχι με ιλιγγιώδη ταχύτητα», όπως λένε αρμόδιες πηγές της Τροχαίας. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το πολυτελές αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 45χρονος κινούνταν με ταχύτητα που υπερέβαινε τα 120 χλμ. Ταχύτητα όχι ιλιγγιώδης, αλλά σαφώς επικίνδυνη για κίνηση εντός της πόλης.

Από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αξιωματικοί του Τμήματος Τροχαίας Ελληνικού προκύπτει ότι δεν υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος πριν από τη μοιραία πρόσκρουση σε πινακίδα της Περιφέρειας και στη συνέχεια σε δέντρο.

Κατά τις ίδιες πηγές, μέχρι στιγμής δεν προκύπτει εμπλοκή άλλου αυτοκινήτου, ωστόσο εξετάζεται η περίπτωση ο Τζώρτζης Μονογυιός να έκανε έναν απότομο ελιγμό για να αποφύγει κάτι (π.χ. έναν πεζό). Σε ό,τι αφορά το γιατί πήρε φωτιά το όχημα τόσο γρήγορα ειδικοί εικάζουν ότι έπαιξε ρόλο το ρεζερβουάρ καυσίμων ή και τα λάδια του αυτοκινήτου.