iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 16 Μαΐου 2024

Προσωπικό ενδιαφέρον
του Β. Μπουρνούς για
το σπίτι στο Ν. Βουτζά


Από νωρίς το πρωί της Κυριακής ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς βρέθηκε στο σπίτι που έχει υποστεί τεράστια καταστροφή από τα συσσωρευμένα νερά της βροχής που έχουν προκαλέσει καθίζηση του οδοστρώματος.
Στο σπίτι στην οδό Καρυωτάκη υπάρχει μικρή κλίση και είναι επικίνδυνη ακόμη η είσοδος των κατοίκων.
Οι υπηρεσίες του δήμου Ραφήνας Πικερμίου προχώρησαν σε μία προσωρινή παρέμβαση για διοχέτευση των ομβρίων - μέσω ελεύθερης διέλευσης- προς το ρέμα Νταού Πεντέλης, ώσπου η ΙΝΤΡΑΚΑΤ (όπως μας ενημέρωσε ο κ. Μπουρνούς) που έχει αναλάβει τα έργα αποκατάστασης από το υπουργείο υποδομών και ο ΑΚΤΩΡ το έργο αποχέτευσης να παρέμβουν για την οριστική λύση.
Ο κ. Μπουρνούς τονίζει ότι ''ακόμη κι αυτή παρέμβαση δεν ανακουφίζει τον συμπολίτη μας για την ίσως ανεπανόρθωτη καταστροφή που έχει υποστεί, αλλά προσθέτει πως ταυτοχρόνως δεν απαλλάσσει και τον Συνεταιρισμό, ο οποίος παλαιότερα μοίρασε ή πούλησε οικόπεδα - ακόμα και σε ρέματα και πρανή ρεμάτων που χωρίς οριοθέτηση υπάρχει απαγόρευση για οποιαδήποτε δραστηριότητα 50 μέτρων - παρουσιάζοντας ως πεδιάδα και παραπλανώντας την κεντρική διοίκηση. Παράλληλα δεν έκανε τις μελέτες και τα έργα υποδομής (ή τα άφησε ημιτελή) που είχε υποχρέωση με τα χρήματα που πλήρωσαν τα μέλη του, νομίζοντας ότι είναι εντός σχεδίου και σήμερα αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα. 
Από το 2013 και μετά η υποχρέωση μεταβιβάστηκε στο δήμο, ο οποίος προσφάτως ολοκλήρωσε την οριοθέτηση του εν λόγω ρέματος και ενέταξε το έργο ασφαλτόστρωσης της οδού Καρυωτάκη στο έργο που εκτελεί σήμερα η ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα των επιπτώσεων από την καταστροφική πυρκαγιά του 2018, αλλά και την κλιματική αλλαγή που μαζί με τις κακοτεχνίες οι οποίες αναδείχθηκαν, δυστυχώς πρόλαβαν τον προγραμματισμό του υπουργείου και όλων των συναρμόδιων φορέων''.