iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Νυχτερινή ''επιδρομή''
της χιονοθύελλας
στην Αττική


Επιδείνωση της κακοκαιρίας Ελπίδα αναμένουν τις επόμενες ώρες οι μετεωρολόγοι και στην προγνωσή τους σημειώνουν πως οι χιονοπτώσεις στην Αττική θα είναι ακόμα πιο σφοδρές τις επόμενες ώρες, ενώ τα φαινόμενα θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι το πρωί της Τρίτης.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, πριν από λίγη ώρα ενημέρωσε εκτάκτως όλους τους δημάρχους πως έρχεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού.

Ενδεικτικό της σφοδρότητας του κύματος κακοκαιρίας είναι το φαινόμενο της χιονοκαταιγίδας (ακούγονται βροντές κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης) το οποίο έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση στους Αθηναίους.

Όπως σημείωσε στο OPEN, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, τα δύσκολα φαίνεται πως ακόμα είναι μπροστά και σύμφωνα με τα τελευταία μετεωρολογικά στοιχεία μέχρι το πρωί της Τρίτης θα σημειωθούν πολύ πυκνές χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές του ανατολικού - ηπειρωτικού κορμού της χώρας.

Ακόμα ισχυρότερες θα είναι οι χιονοπτώσεις στην Αττική, την Βοιωτία, στην Εύβοια, στην ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, ακόμα και στην Κρήτη. Μέχρι τουλάχιστον τα ξημερώματα της Τρίτης, οι χιονοπτώσεις θα είναι συνεχόμενες και αν υπάρξουν διακοπές αυτές θα έχουν μικρή διάρκεια. Παράλληλα η θερμοκρασία θα πέσει ακόμα περισσότερο και έτσι η χιονόστρωση θα γίνεται ακόμα πιο εύκολα.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο το κύμα κακοκαιρίας να πάρει μία μικρή παράταση και να συνεχιστεί μέχρι και αργά το μεσημέρι της Τρίτης.