iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Ο Αντώνης Πανούτσος
για το έγκλημα
της Αττικής οδού


Οχι ότι πρόκειται να βγουν πολλοί έξω σήμερα αλλά από αύριο οι συμβουλές μπορεί να σας χρησιμεύσουν. Και επειδή γράφτηκε πριν από τον χαλασμό η γνώμη μου για ότι συνέβη.
Για τους αποκλεισμούς στις οδικές αρτηρίες η ζημιά ξεκινάει από μία κακή σύμπτωση. Η βαριά χιονόπτωση στην Αττική ξεκίνησε μετά τις 9 το πρωί. Το αποτέλεσμα ήταν ότι πολλοί είχαν πάει στην δουλειά τους με αυτοκίνητο πιστεύοντας ότι είναι false alarm και μετά έπρεπε να γυρίσουν.
Και γιατί να πιστέψουν ότι είναι false alarm. Γιατί κάποιοι μετεωρολόγοι για να τραβήξουν την προσοχή πλάκωσαν τις προειδοποιήσεις πολύ νωρίτερα από όταν έγινε ο κακός χαμός. Αν έχεις διαβάσει ότι από την Παρασκευή το βράδυ προς Σάββατο ο καιρός θα χαλάσει και έχει πάει Δευτέρα πρωί και δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα σοβαρό θα το πάρει το αμάξι.
Αλλά δεν για να βγουν δεν έπρεπε να έχουν μαζί τους αλυσίδες ; Αλυσίδες στην Αθήνα ; Μα δεν λέμε για το κράτος - και για μένα δικαίως - ότι δεν γίνεται να παίρνει τα ίδια μέτρα που παίρνει η Νορβηγία που έχει έξη μήνες τον χρόνο χιόνι ; Δηλαδή αν το κράτος δικαιολογείται να μην παίρνει τέτοια μέτρα οι πολίτες του κράτους θα έπρεπε να παίρνουν τα μέτρα του παίρνουν οι Νορβηγοί, αλυσίδες, ξηρά τροφή, κουβέρτες και optional μια καραμπίνα για τις αρκούδες ; Αν κάποιος πήγε στην Πάρνηθα χωρίς αλυσίδες να τον ξεσκίσουν, αν κατέβηκε στο κέντρο της Αθήνας μην κάνουμε την ζωή επιτραπέζιο παιχνίδι.
Εκεί που δεν έχει δικαιολογία το κράτος είναι στις διακοπές ρεύματος. Και δεν γράφω κυβέρνηση επειδή που την ευθύνη έχει το κράτος και που οι Δήμοι μου είναι αδύνατον να ξέρω. Το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν γίνεται να έχουμε διακοπές πέρσι να έχουν ληφθεί υποτίθεται μέτρα και να έχουμε διακοπές στα ίδια πολλές φορές μέρη και εφέτος.
Για την Αττική Οδό δεν ξέρω λεπτομέρειες δηλαδή χρόνους εισόδων αυτοκινήτων για να καταλάβω προς προέκυψε αυτό το χάλι. Κάτι σίγουρα έγινε λάθος και οι γενικές συγγνώμες δεν φτάνουν. Με τους ελέγχους πάντως από κάμερες που υπάρχουν διαπράχθηκε έγκλημα σε όποιον οδηγό επετράπη η είσοδος ένα 20 λεπτο μετά τα διπλώματα των νταλικών.
ΠΗΓΗ fb