iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Τι είναι ανοικτά σήμερα
Πώς κυκλοφορούν
τα ΜΜΜ


Εξαιτίας της κήρυξης της αργίας, ανεστάλη και η σημερινή λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών στις περιοχές που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ εξαιρούνται:

(α) οι υπηρεσίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού,

(β) οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας,

(γ) οι δημόσιες δομές υγείας,

(δ) τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και

(ε) υπηρεσίες, η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου, κατά την κρίση του Προϊσταμένου της οικείας οργανικής μονάδας, που κοινοποιείται στους υπαλλήλους.

Όσον αφορά τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα στις πληγείσες από την «Ελπίδα» περιοχές, «οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν κανονικά από τους εργοδότες τους» διευκρίνισε το Υπουργείο Εργασίας, για τις περιοχές όπου ανεστάλη η λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της κατάστασης ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι εργοδότες-επιχειρήσεις για τις δύο αυτές ημέρες, απαλλάσσονται από την καταβολή των εργατικών και εργοδοτικών εισφορών, οι οποίες θα καλυφθούν από τον κρατικό Προϋπολογισμό. Τη σχετική νομοθετική ρύθμιση θα προωθήσει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Κλειστά λόγω της αργίας θα παραμείνουν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας σήμερα τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, αλλά και οι τράπεζες. Σε ενημέρωσή της, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπενθυμίζει πως το μέτρο αφορά μόνο στις Περιφέρειες Αττικής, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου και στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Ευβοίας.

Ανοιχτά, ωστόσο, θα παραμείνουν σήμερα τα σούπερ-μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων, για τα οποία θα ισχύει ωράριο από τις 10:00 έως και τις 18:00. Επίσης ανοικτά θα είναι τα πρατήρια καυσίμων και τα φαρμακεία, σύμφωνα με το κανονικό τους ωράριο και τον προγραμματισμό των εφημεριών τους.