iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

O Nίκος Μαστοράκης
θυμάται απίστευτες
ιστορίες στο Χίλτον


Κλεινει σημερα το ιστορικο Athens Hilton για να ανοιξει παλι το 2024 με το ονομα Conrad (του ιδρυτη της διεθνους φιρμας Hilton που το ειχε χαρακτηρισει "το ωραιοτερο Hilton του κοσμου.)
Πολλοι νεαροι (της ηλικιας μου) Αθηναιοι θα νιωσουν ενα κομπο στο λαιμο, ενα τοσοδά σφιξιμο. Για μας που οχι απλως ζησαμε, αλλα φαγαμε με το κουταλι, το ονειρεμενο αυτο ξενοδοχειο, που το καναμε δοχειο κουβεντας, φαγητου, διασκεδασης, μουσικης, ηδονης, αυτο ειναι το ψυχρο τελος μιας ζεστης εποχης που μπορει να ειχε τα ασχημα της αλλα που σημερα κανεις μας δεν θυμαται τιποτα απ' αυτα.
Το αγαπουσα και το θαυμαζα το Hilton. Γυρω του πλεχτηκαν μυθοι, ιστοριες, ερωτες και δημιουργηθηκε και ο ατυπος τοπογραφικος ορος "περιοχη Hilton." Tη μερα που η τεως συζυγος μου κι εγω αποφασισαμε οτι θα χωρισουμε, πηρα τη βαλιτσα μου και πηγα στο Hilton, δωματιο με θεα την Ακροπολη και fruit punch σε υπεροχο ποτηρι. Την ιδια ακριβως μερα, στο γυρισμα ενος διαφημιστικου, γνωρισα τη Μπετυ. Τι συμβολικη μερα καλης τυχης!
Στο "Βυζαντινο" ατερμονα ξενυχτια. Στο Galaxy o Βαγγελης και ο Ντεμης. Η ζωη εν Hilton. Και η πιο αστεια απο ολες τις απιστευτες ιστοριες που εζησα εκει: Οταν αποκαλεσα (στην ΥΕΝΕΔ) ενα συνταγμαρχη "μαλακα" κι εφαγα 15ημερο περιορισμο κατ' οικον, ο αρχηγος του Ναυτικου φωναξε τον υπασπιστη και του ειπε: "Ο Μαστορακης δεν εχει περιορισμο κατ' οικον; Πώς τον ειδα χθες να σουλατσαρει στο Hilton; Να του ριξουμε Ψυταλεια." Ο υπασπιστης ξεροκαταπιε. "Δεν γινεται κ. αρχηγε" απαντησε. "Ο Μαστορακης στο Hilton μενει. Τυπικα δεν εχει παραβει τον περιορισμο του."
Λατρεμενο μου Hilton, ημουν εκει οταν "ανοιξες" το 1963 αλλα δεν θελω να σε δω την τελευταια μερα της ζωης σου. Γιατι ζωη και ειχες και ησουν. Σε απαιχαιρετω με τη θλιψη καποιου που χανει καλο του φιλο. Αντιο, λατρεμενο μου Hilton κι ας σε λενε Conrad οταν επιστρεψεις. Εγω παντα Hilton θα σε λεω.
ΠΗΓΗ fb