iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Ζαννίνο Ο ηθοποιός
με την τεράστια
ιστορία στην πλάτη του


Ήταν Σεπτέμβριος του 1978 όταν ο κινηματογραφικός πλανήτης υποκλίθηκε στον μετρ της 7ης Τέχνης Άλαν Πάρκερ για το αριστούργημα ''το εξπρές του μεσονυχτίου''.

Η εμβληματική ταινία είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα που συνέβησαν το 1970 στην Τουρκία. Πρωταγωνιστής της ταινίας ο Μπραντ Ντέιβιντ σε μία ερμηνεία που έμεινε στην ιστορία, ενώ ρόλους είχαν και δύο Έλληνες ηθοποιοί. Ο Μιχάλης Γιαννάτος (με άπταιστα Τουρκικά) ως δεσμοφύλακας και ο Ζανίνος Ζανίνου ως αρχηγός της Αστυνομίας.

Ο Ζαννίνο, κατά κόσμον Γιάννης Παπαδόπουλος στη βασική φωτογραφία σε σκηνή απο την ταινία.

Γεννήθηκε στο Γαλατά της Κωνσταντινούπολης και τα χρόνια του ξεριζωμού ήλθε και εγκαταστάθηκε με τους γονείς του στην Ελλαδα, στη Δραπετσώνα.

Το 1937 που πέθανε ο πατέρας του, ο μικρός αλλά εύσωμος Γιάννης προσπαθεί να βρει δουλειά και να φροντίσει τη μητέρα του. Προσλαμβάνεται ως χορευτής στα μπαλέτα Ραμαζόφ που έδιναν παραστάσεις σε διάφορα κέντρα ''καφά σαντάν'' της εποχές. Σε μια απο τις παραστάσεις που εδίδετο στη Μάντρα του Αττίκ, ο ίδιος ο Αττίκ οταν τον ρώτησε πως τον λένε και αυτός αποκρίθηκε Γιάννης.

Του έκανε εντύπωση γιατί είχε ακούσει την διευθύντρια των μπαλέτων Σοφία Ραμαζωφ να τον αποκαλεί Νίνο, οπότε ο Αττίκ του λέει ''Τι Γιάννης και αηδίες'', Γιάννης δηλαδη Ζαν, Ζαν και Νίνο δηλαδή Ζαννίνο και έτσι προέκυψε το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο.

Στη δεκαετία 60' ο Ζαννίνο διέπρεψε ως πρωταγωνιστής στις κωμωδίες του Θανάση Βέγγου.