iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 19 Μαΐου 2024

1320 ψηφιακές υπηρεσίες
του δημοσίου προς
τους πολίτες


Πολιτική Ακαδημία της ΝΔ με θέμα την πρόοδο στην ψηφιοποίηση του κρατικού μηχανισμού πραγματοποιήθηκε με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, στο πλαίσιο των ακαδημιών που γίνονται με στόχο την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου ανά θεματικό τομέα και τις συνεχείς εξελίξεις.

Στην Ακαδημία, την οποία συντόνισε η εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ για τα Περιφερειακά Μέσα Έλενα Σώκου, βρέθηκαν τα άλματα προόδου που έχουν σημειωθεί στην ψηφιοποίηση του κρατικού μηχανισμού, ο πολλαπλασιασμός των διαθέσιμων ψηφιακών υπηρεσιών, οι νεότερες υπηρεσίες τα επόμενα βήματα που πρόκειται να πραγματοποιηθούν και το πώς επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Ο γραμματέας της ΠΕ ΝΔ Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ευχαρίστησε για την παρουσία του τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη επισημαίνοντας ότι «έχει επιτελέσει και θα συνεχίσει να επιτελεί ένα εμβληματικό έργο. Η ψηφιακή ‘αναγέννηση' του κράτους είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μέσα σε δυόμιση χρόνια καταφέραμε να υλοποιήσουμε ένα σχέδιο απέναντι σε σύνθετες προκλήσεις και να δώσουμε λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι πολίτες στις συναλλαγές τους με το κράτος. Η γραφειοκρατία περιορίζεται με πάνω από 1320 ψηφιακές υπηρεσίες, οι ουρές μειώνονται θεαματικά και νέες εφαρμογές που, είτε δημιουργούνται, είτε αναβαθμίζονται, δίνουν νέες δυνατότητες σε ιδιώτες και επιχειρήσεις. Από το ψηφιακό σύστημα προγραμματισμού ραντεβού για τον εμβολιασμό, τα ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού και την άυλη συνταγογράφηση, μέχρι το 5G, το ktimatologio.gov.gr, το άυλο συναινετικό διαζύγιο και το myKEPlive, η Ελλάδα αλλάζει επίπεδο».