iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 17 Μαΐου 2024

Αλέξης Κούγιας: Η δίκη
Λιγνάδη δεν αφορά
την κοινωνία!


Διακοπή της δίκης με κατηγορούμενο τον Δημήτρη Λιγνάδη, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, κάνοντας επί της ουσίας δεκτό το αίτημα που υπέβαλλε ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας, επικαλούμενος φόρτο εργασίας.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει να διακοπεί η δίκη σε σύντομη όμως δικάσιμο και να υπάρξει προγραμματισμός για τις επόμενες δικασίμους, όπως και τελικά έγινε.
Ο κατηγορούμενος για βιασμούς κατά συρροή τεσσάρων ανηλίκων και νεαρών ανδρών, δεν τοποθετήθηκε στο δικαστήριο. Εισήλθε στην αίθουσα  με χειροπέδες και αποδοκιμασίες λίγο μετά τις 9:30 και οδηγήθηκε στο εδώλιο.
Αίσθηση πάντως προκάλεσε στη δίκη η τοποθέτηση του κ. Κούγια, ο οποίος ανέφερε ότι «η δίκη αυτή δεν αφορά την ελληνική κοινωνία, αλλά τον κατηγορούμενο που είναι πρωταγωνιστής αυτού το δράματος και τα θύματα» . Ακόμη ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη ανέφερε ότι η δίκη του εντολέα του «είναι η πρώτη δίκη που έχουμε βιασθέντα άντρα». Πρόσθεσε δε ότι «αφορά ένα παγκόσμιο κίνημα για να εδραιωθεί ένα τρίτο φύλο. Δεν πιθανολογούμε την αθωότητα του εντολέα μας, είμαστε σίγουροι για αυτό».