iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Κώστας Βασιλείου: Οι
νέοι φέρνουν την
επανάσταση των ιδεών


Συνέντευξη στην τοπική εφημερίδα ''το βήμα του Βύρωνα'' παραχώρησε ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Βύρωνα Κώστας Βασιλείου.

Ως στέλεχος με εμπειρία και ξεχωριστή δράση στα τοπικά δρώμενα, κάντε μας μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία της τοπικής στην πόλη μας...

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Στην οργανωσή μας έχουν συμμετάσχει διαχρονικά διακεκριμένα και ξεχωριστά στελέχη, όπως ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο φίλος που έφυγε από τη ζωή και μας λείπει Βαγγέλης Μακράκης, ο ιστορικός πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Χρήστος Δρόσος, αλλά και νεότερα στελέχη. Όπως ο Μιχάλης Λεούσης, η Ελένη Γερασιμίδου, η Μάρω Αδαμοπούλου, ο Απόστολος Μπαντής, ο Νάσοες Κριτσινέλης, ο Ιωάννης Αρλετής, ο Παρασκευάς Γιαννόπουλος, ο Θανάσης Αθανασάκης, ο Κώστας Δεμπόνος, αλλά και ο πιο νέος σε ηλικία που έχει εκλεγεί ποτέ στην οργανωσή μας ο Βασίλης Δεμπόνος, τον οποίο διαδέχτηκα και συνεργάστηκα με μεγάλη επιτυχία και μας συνδέει πλέον και μια όμορφη φιλία. Θεωρώ τον εαυτό μου στέλεχος βάσης. Καλούμαι σήμερα να είμαι ενωτικός πρόεδρος, όπως και επιθυμώ, συναισθανόμενος πάντα το βάρος της ευθύνης που μου απέδωσαν οι τόσο πολλοί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας Βύρωνα και συνεχίζοντας το έργο των επιφανών στελεχών που προανέφερα. Αυτά τα στελέχη που από τη θέση του ο καθένας εδραίωσε την τοπική οργάνωση και τη νεολαία Βύρωνα.

Πώς σχολιάζετε τη στάση της κυβέρνησης της ΝΔ στην πανδημία? Τι περισσότερο θα μπορούσε να γίνει σε τοπικό επίπεδο?

Ας μην κρυβόμαστε. Η ΝΔ κλήθηκε λίγους μήνες μετά την εκλογή της, να αντιμετωπίσει μια πανδημία πρωτοφανούς μεγέθους και ανταπεξήλθε επάξια κάνοντας σωστές κινήσεις εγκαίρως. Σας θυμίζω ότι ενώ άλλοι αμφιταλαντεύονταν αρχικά αν υπήρχε πανδημία ή αν ήταν ''εφεύρημα'' του πρωθυπουργού και στη συνέχεια μια απλή γρίπη, για να καταλήξουν στο τέλος να κρίνουν αν πάρθηκαν όλα τα μέτρα, η κυβέρνηση κινήθηκε ώριμα με αποτέλεσμα να είναι σε καλύτερη θέση η χώρα μας έναντι της πανδημίας από άλλες προηγμένες χώρες. Σε τοπικό επίπεδο θα μπορούσαν να έχουν γίνει πολλά περισσότερα πράγματα. Θα μπορούσαν για παράδειγμα να γίνονται τακτικά δωρεάν ράπιντ τεστ στους εργαζομένους στα κρίσιμα πόστα, όπως σχολεία, παιδικοί σταθμοί, ιατρεία κλπ. Θα μπορούσαν επίσης να κάνουν καμπάνια με ενέργειες στα σχολεία, αλλά και διαδικτυακές συζητήσεις υπέρ της αναγκαιότητας εμβολιασμού και πολλά άλλα.

Τρέφετε ιδιαίτερη αγάπη στη νεολαία. Ποιό είναι το οραμά σας για την ΟΝΝΕΔ Βύρωνα σε μια περιοχή που έχει μεγάλη παράδοση η Αριστερά?

Αρχικά θέλω να σας αναφέρω ότι κάθε ιδεολογία και άποψη είναι σεβαστή και αποδεκτή. Εκτιμώ όλες όσες έχουν μια μεγάλη και ιστορική παράδοση και διαδρομή στο δήμο μας. Ωστόσο σχετικά με το ερωτημά σας θέλω να θέσω υπόψη σας ότι η νεολαία της ΝΔ Βύρωνα έφτασε στις μέρες του Χρήστου Δρόσου να απαριθμεί 180 μέλη, κάποια εκ των οποίων ήταν τα σημαντικά και ιστορικά στελέχη που ανέφερα παραπάνω. Ως εκ τούτου είναι προφανές ότι και η δική μας οργάνωση έχει παράδοση στο Δήμο Βύρωνα. Η στάση μυ απέναντι στους νέους ανθρώπους ξεκινά από την αγάπη που πήρα από τους γονείς μου ως παιδί. Η πεποιθησή μου είναι ότι ο νέος άνθρωπος φέρνει την επανάσταση των ιδεών, ο νέος άνθρωπος μιλά για οικολογία, για τη φύση, για τις ίσες ευκαιρίες που τόσο μας έλειψαν. Ο νέος άνθρωπος φέρνει το καινούργιο! Το οραμά μου είναι να δραστηριοποιηθούν οι νέοι επιστήμονες με παρεμβάσεις λόγου και ιδεών στα τοπικά δρώμενα, γιατί άλλωστε αυτοί μπορούν να καθορίσουν το μέλλον.

Κλείνοντας πείτε μας λίγα λόγια καρδιάς...

Στο νέο πόστο πραγματικά επιθυμώ να σταθώ στο ύψος μου με καρδιά, με σεβασμό, με ανιδιοτέλεια και με λίγα λόγια για να μπορέσουμε με τη συμπεριφορά μας να αναδείξουμε το έργο των παλιών στελεχών.

Συνέντευξη στον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΜΠΑΖΑΚΑ