iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Ραφήνα Βιτριολική
απάντηση Β. Μπουρνού
στον Σπ. Χρυσοφώτη


Απάντηση σε ορθογραφική παρατήρηση που του έκανε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας, Σπύρος Χρυσοφώτης έδωσε ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς.
Με τίτλο ''μαθήματα Ελληνικών και Γαλλικών σε δικηγόρους'' ο κ. Μπουρνούς αναφέρει.
Κύριε Χρυσοφώτη μου με ακούτε; Ξεκινάμε ότι κανείς δεν είναι αλάνθαστος και πόσο μάλλον εμείς, των Θετικών Επιστημών. Βέβαια επειδή έχω πολλές ασχολίες χρησιμοποιώ το αυτόματο ορθογραφικό και την εφαρμογή που μετατρέπει τον προφορικό λόγο σε γραπτό και έτσι πολλές φορές αναδεικνύονται λάθη. Τα περισσότερα εξ αυτών από κεκτημένη ταχύτητα και όχι από έλλειψη γνώσης. Αλλά είναι ανεπίτρεπτο σε ένα έγκριτο δικηγόρο, να υποπίπτει σε τόσο κραυγαλέα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη όπως εσείς, και μάλιστα μέσα σε μόλις δύο προτάσεις. Καιρός λοιπόν να μάθετε την διαφορά μεταξύ του ειδικού συνδέσμου ότι και της άκλιτης αναφορικής αντωνυμίας ό,τι. Επίσης το επώνυμό μου κλίνεται, και στην αιτιατική είναι Μπουρνού. Και όπως φαίνεται δεν τα πάτε καλά ούτε με την Γαλλική γιατί το tu comprends γράφεται με s (2ο πρόσωπο). Επίσης καλό είναι να ασχολείστε με το θέμα του Λιμένα και πως θα αφήσετε ένα θετικό αποτύπωμα στην πόλη και αφήστε την ορθογραφία μάλλον δεν είναι για σας.
Είχε προηγηθεί κείμενο του κ. Χρυσοφώτη στο οποίο με τίτλο ''ο κακοποιών την Ελληνική γλώσσα δήμαρχος'' στο οποίο υποστήριζε.

Επειδή κάποια πράγματα βγάζουν μάτι και επειδή περίμενα να δείξουν την ίδια ευαισθησία οι αυλοκόλακες για την κακοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας και από το Δήμαρχο Μπουρνούς αλλά εις μάτην. Ας διορθώσει λοιπόν ο γαλλομαθής Δήμαρχος φαινόμενο στο κείμενό του κατά του ΟΛΡ από το λανθασμένο  «κατατιθέμενα στην Περιφέρεια Αττικής»  στο ορθό «κατατεθειμένα στην Περιφέρεια Αττικής»  (είναι ονομαστική πληθυντικού του ουδέτερου της μετοχής παθητικού παρακειμένου του καταθέτω). Δήμαρχε μαζί σου είμαστε σε ότι γράφεις, απλά η μεγάλη χρήση της Γαλλικής γλώσσας μάλλον σε έκανε να ξεχάσεις τα Ελληνικά σου. Tu comprend? Αντεύχομαι δήμαρχε, καλή Αποκριά!

            

 
 
 
 
 
Προβλήθηκε από Evangelos Bournous στις 1:00 μ.μ.