iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Αττική Καιρός
Η παγωνιά της
δεκαετίας για Μάρτιο!


Τις χαμηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων τουλάχιστον 10 ετών για τον μήνα Μάρτιο κατέγραψαν οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr με τη χαμηλότερη να καταγράφεται χθες στο Καιμακτσαλάν με μείον 14,9 βαθμούς μετά στον Παρνασσό με -12,3 βαθμούς, στο Βαθύσταλο Παρνασσού με -12,1 βαθμούς και ακολούθησε το Ανήλιο Μετσόβου με -11,9 βαθμούς. 

Η κακοκαιρία «Φίλιππος» βρίσκεται για δεύτερη ημέρα σε πλήρη εξέλιξη με ασθενείς βροχές, τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, μέτριοι και τοπικά ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο, παγετός στα ηπειρωτικά, και θερμοκρασία σε πτώση στα νότια, σύμφωνα με το meteo.gr.

Για σήμερα σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις αναμένεται χιονόνερο ή χιόνι στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Στερεάς, των Κυκλάδων και της Κρήτης, και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα. Μετά το μεσημέρι προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Οι χιονοπτώσεις κατά διαστήματα μέχρι αργά το βράδυ θα είναι πυκνές στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, ενώ τις βραδινές και πρωινές ώρες θα έχουμε παγετό στα ηπειρωτικά και στο εσωτερικό της Κρήτης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -10 έως 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -10 έως 2 βαθμούς), -6 έως 6 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -3 έως 10 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -3 έως 7 βαθμούς), 4 έως 11 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 2 έως 10 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και 6 έως 12 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και νωρίς το πρωί στον Πατραϊκό Κόλπο μέτριοι 5 μποφόρ.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις, στην Αττική θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι διάσπαρτες μπόρες χιονιού, ακόμα και σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα. Από το βράδυ αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού, που θα είναι πρόσκαιρη. Οι άνεμοι βόρειοι και πιο ενισχυμένοι στα ανατολικά στα 5 με 6 μποφόρ, θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 1 με 8 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, όπως και στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο, αλλά και τσουχτερό κρύο, που θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια της ημέρας (από -3 ως 8 βαθμούς Κελσίου). Τοπικές συννεφιές θα εμφανιστούν από το μεσημέρι κυρίως στα ορεινά όπου ενδέχεται να σημειωθούν μπόρες χιονιού.