iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Ραφήνα Βραβείο
ευγένειας σε
δημοτική υπάλληλο


Απαράβατη δημοσιογραφική φιλοσοφία από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr είναι η ανάδειξη του καλού στην καθημερινότητα.

Της ευπρέπειας, της ευγένειας, της καλοσύνης.

Αρκεί να καταλάβεις έναν άνθρωπο από τον τρόπο που σου λέει καλημέρα, τον τρόπο που σε κοιτάζει.

Η iselida.gr βρέθηκε το πρωί στο δημαρχείο Ραφήνας Πικερμίου, όπου η αλήθεια είναι πως η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων είναι καταρτισμένοι, ευγενείς και εξυπηρετικοί. Υπάρχουν και τα ''στραβόξυλα'' αλλά είναι ευτυχώς ελάχιστα. Χρειάστηκε μια τυπική διευκρίνιση (μια απλή ερώτηση, όχι χάρη ή εξυπηρέτηση) στο τμήμα Λογιστηρίου, όπου η κυρία μας αντιμετώπισε με υποδειγματική ευγένεια.

''Μα γιατί κάνεις θέμα μια τυπική ερώτηση και μια τυπική απάντηση?" θα αναρωτηθεί εύλογα κάποιος. Η απάντηση είναι ''ξέρετε πόσες φορές οι πολίτες ταλαιπωρούνται σε απίστευτο βαθμό από τη γραφειοκρατία του δημοσίου για μια απλή ερώτηση και μία απλή απάντηση των δέκα δευτερολέπτων?"

Συνεπώς είναι δημοσιογραφική μας υποχρέωση να εξάρουμε τη συμπεριφορά της υπαλλήλου στο Λογιστήριο του δήμου Ραφήνας Πικερμίου με την ευχή μακάρι όλοι οι δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι να λειτουργούσαν στις συναναστροφές με τους πολίτες όπως αυτή...

Σημαντική σημείωση: Δεν γνωρίζουμε ούτε το ονομά της, αλλά και να το γνωρίζαμε δεν θα το αναφέραμε. Σημασία έχουν οι άνθρωποι και όχι τα ονόματα ή οι ιδιότητες...