iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

Χάθηκαν οι ελπίδες για
τους αγνοούμενους της
έκρηξης στα Γρεβενά


Χάθηκε η ελπίδα για τους τρεις αγνοούμενους από τη γιγαντιαία έκρηξη στο εργοστάσιο στα Γρεβενά.

Μετά την έκρηξη στην ΕΛΤΕΚ και την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας και του ΕΚΑΒ, ξεκίνησε η έρευνα για τον εντοπισμό τριών αγνοουμένων, η οποία δυστυχώς δεν έχει αποδώσει.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα οι τρεις εργαζόμενοι θεωρούνται προς στιγμήν αγνοούμενοι και οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν ενημερώσει τους συγγενείς τους για το εάν κατέληξαν. Ωστόσο, η ισχύς της έκρηξης, το γεγονός πως ισοπεδώθηκε το εργοστάσιο αλλά και το ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί ίχνη που να υποδεικνύουν πως οι εργαζόμενοι είναι ζωντανοί, δεν αφήνουν ελπίδες.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αρμόδιες αρχές προσπαθούν να διασαφηνίσουν με τη διοίκηση της εταιρείας σε ποιο τμήμα εργάζονταν οι αγνοούμενοι προκειμένου να εντοπιστούν ίχνη τους και εάν απαιτηθεί θα διενεργηθούν και εξετάσεις γενετικού υλικού.
Σε ότι αφορά τα αίτια της έκρηξης και στο εάν η εταιρία ακολουθούσε τις οδηγίες πυρασφάλειας που ορίζουν οι κανονισμοί ο κ. Κορέλλας δήλωσε ότι όλα αυτά θα ερευνηθούν από ειδικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής που έχει αναλάβει το έργο της προανάκρισης.

Το κυρίως κτίριο που γινόταν η παραγωγή των εκρηκτικών για λόγους ασφαλείας ήταν σαν "βυθισμένο" στο έδαφος αφού εκτός από την κύρια είσοδο όλες του οι επιφάνειες καλυπτόταν από αναχώματα ύψους πολλών μέτρων.