iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Ραφήνα Καθαρίστηκε
η θαλάσσια ρύπανση
Δείτε εικόνες


Αντιμετωπίστηκε - ευτυχώς - το πρόβλημα με τη θαλάσσια ρύπανση στη Ραφήνα.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr επικοινώνησε με τη διευθύνουσα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας, η οποία μας ενημέρωσε ότι η θαλάσσια περιοχή από το Μπλε Λιμανάκι έως τον Παλαιό Λιμένα είναι πλέον καθαρή. Τα συνεργεία του ΟΛΡ και η εταιρία που είναι συμβεβλημένη για τέτοια περιστατικά, προχώρησαν στην απορρύπανση, ενώ έγινε και αυτοψία.

Τα ειδικά υλικά που τοποθετήθηκαν απορρόφησαν το πετρέλαιο και τα λάδια. Τα υλικά που συλλέχθηκαν θα πάνε σε ειδική μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων.

Η κ. Γκικάκη ευχαριστεί ιδιαιτέρως το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας για την άψογη συνεργασία και ανταπόκρισή του από την πρώτη κιόλας στιγμή και ειδικά τον Λιμενάρχη Πλοίαρχο Γιώργο Κατσούλη.

Η κ. Γκικάκη πάντως συνιστά προσοχή στους εαρινούς κολυμβητές, καθώς το κύμα ενδέχεται να ξαναφέρει ρύπανση, ενώ ο ΟΛΡ και το Λιμενικό βρίσκονται σε επιφυλακή.

Θα πρέπει να επισημάνουμε, είναι δημοσιογραφική υποχρεωσή μας ότι σε αυτό το περιστατικό εργάστηκαν άοκνα αφανείς ήρωες από το προσωπικό του ΟΛΡ, οι Γεράσιμος Αποστόλου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Άρης Φρίγγης, Γιώργος Χαχόλος και Σπύρος Μαυρολέων.